Landsdækkende aktionsdag mod ghettoplanen: Vi flytter os ikke!

Som opfølgning på tidligere demonstrationer mod ”Ghettopakken” handlede demonstrationen i København på den landsdækkende aktionsdag d. 28. september om solidaritet med de truede beboere i Mjølnerparken og Tingbjerg under mottoet: ”Vi flytter os ikke!”

Af Doris Kruckenberg

Første del foregik i Mimersparken, tæt ved Mjølnerparken, i strålende solskin, afbrudt af heftige regnskyl, så talerne ind imellem fik en beskyttende paraply hævet over sig.

Samlet på de 4 timers demonstration deltog op mod 1000, alle aldre, alle farver, alle i solidarisk sindelag. Og der var diverse skilte, fx: Vores hjem er ikke til salg. Knus Ghettoloven, forsvar vores nabolag.

Mjølnerparken trues af frasalg af halvdelen af bebyggelsen, og i Tingbjerg skal 42 handikapvenlige rækkehuse rives ned, 600 træer fældes og store arealer benyttes til privat byggeri.

Se video med menneskekæden

Efter de mange gode taler, deriblandt en poet, Mikas Lang, som også læste et digt fra sin bog ”Melanin”, gik turen til Tingbjerg og et formidabelt kaffe-kagebord budt os af Tingbjergs aktivister fra Almen Modstand. Det er bl.a. de ældre, dem som alle politikere påstår de vil beskytte, der nu lever i panik for, hvad der skal ske med dem når Ghettopakken gennemføres.

Også familier, der har boet en menneskealder i deres lejlighed og unge studerende og lærlinge er truede.

Men NEJ!! ”Vi flytter os ikke!” Solidaritets-opfordringen fra Almen Modstand, skal give de udsatte beboere nyt håb og opfordringen skal følges af stadig flere mennesker i hele landet. Mange trues, også i Jylland og på Fyn, og, som en taler påpegede: ”denne lov truer os alle, den åbner for et fremtidigt boligmarked helt underlagt spekulation og udemokrati”.

Her følger nogle gode ord, jeg hørte undervejs:
”Folketing, Boligminister! det er os der har den stærke hånd, VI har sammenholdet”. ”Ghettoplanen er præget af racisme”. ”Ghettoloven bygger på ulighed i forhold til retssystemet” ”De almene boliger er løsningen, ikke problemet”. ”Vi er ikke tandhjul i profitmaskinen!”. Det sidste er fra Fatma Tounsis tale. Fatma ledede også de mange kampråb, bl.a. det sammenfattende: ”Almen Modstand – Intet Roligt Bagland”.

Det blev en inspirerende eftermiddag, en god lektion i modstand.

Se også
Vi skal sige højt og tydeligt – afskaf ghettoloven!
Tale af John Ekebjærg-Jakobsen
KPnet 29. september 2019

“I får ikke lov til at komme igennem”
Tale af Fatma Tounsi
KPnet 29. september 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne