Støtteudtalelse til bagagearbejderne i Kastrup Lufthavn – Fra APK, Arbejderpartiet Kommunisterne, København

Det sidste stykke tid har medierne og borgerlige og socialdemokratiske politikere været oppe i det røde felt af hyklerisk forargelse og bandbuller.
Bagagefolkene i Københavns lufthavn har nægtet at arbejde sammen med en vikar, der ikke ville lade sig overføre fra ingeniørernes fagforening og melde sig ind i 3F.

Styrken på enhver arbejdsplads er imidlertid, at man står sammen og er organiseret i det faglige fællesskab, som har overenskomst på det pågældende område. For bagagefolkene er det 3F.

I lufthavnen, som på andre arbejdspladser, er det igennem fagligt sammenhold og solidaritet at forbedring af løn og arbejdsforhold kæmpes igennem. Og det kræver at alle trækker på samme hammel. Det sammenhold skal ikke ødelægges af en provokatorisk enegænger.
Det er også den styrke og solidaritet, der er brug for ved de kommende overenskomstforhandlinger.

Arbejdsgiverne og fagtoppen er presset af den kampvilje og solidaritet, som i øjeblikket udvikler sig og vokser i arbejderklassen. De er sammen med den Socialdemokratiske regering pressede, fordi de frygter for modstanden mod endnu en minusoverenskomst.

Derfor ser vi nu, som hos jer bagagearbejdere og andre grupper, aktive arbejdere blive hetzet – også af deres “egne” forbundsformænd – vi skal trues inden overenskomstkampen for alvor bryder løs.

Arbejderpartiet Kommunisterne, København giver fuld opbakning til bagagepersonalets brancheklub i Kastrup lufthavn og til alle kampvillige arbejdere, som kæmper for retten til organisering.
Det skal ikke lykkes at kue en kommende overenskomstkamp.
De skal ikke lykkes med endnu en minusoverenskomst, som der ellers er lagt op til. Også fra den nye regerings side.

APK, Arbejderpartiet Kommunisterne, København
19.9.19.

Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater