Om den aktuelle situation i Jammu og Kashmir

Den indiske regering har diktatorisk ophævet selvstyret for regionerne Kashmir og Jammu, alle kommunikationslinjer er afbrudt, der er indført udgangsforbud, skolerne er lukket, demonstrationer er forbudt og militæret sat ind.

Udtalelse fra Revolutionary Democracy og Madoor Mahaz

Organisationerne Revolutionary Democracy i Indien og Madoor Mahaz  i Pakistan, fordømmer i fællesskab ophævelsen af artikel 370 og 35A og kritiserer grundlaget for det præsidentielle krav om en ændring af lovgivningen for Jammu og Kashmir. Den omtalte reorganiseringslov er forfatningsstridig og er blottet for legalitet, eftersom Højesteret i 2017 afsagde dom om, at artikel 370 ”ikke er en midlertidig ordning”.

Vi kan konstatere at indbyggerne i Jammu og Kashmir står overfor et undertrykkende stormløb i form af et overgreb mod det sted der er deres hjem, og at denne beslutning bringer deres liv og frihed i fare. Den måde hvormed staten Jammu og Kashmir er blevet tilintetgjort udgør en fremtidig risiko for alle provinser og regioner i Indien. Den er en direkte angreb mod den indiske forfatning og øver vold mod alle løfter og forpligtelser der er givet til befolkningen i Jammu og Kashmir, der er en betydningsfuld region, og dette kan skabe uroligheder mellem Indien og Pakistan.

Følgende skridt må tages for at sikre, for det første at Jammu og Kashmir kan bevare deres suverænitet, og for det andet, at dets befolkning er sikker i dens eget land. Vi ønsker ikke at se en ny Palæstina-Israel situation.

For det første må alle beslutninger der angår Jammu og Kashmirs fremtid tages i konsultation med dem. Kun befolkningen i Kashmir selv har ret til at afgøre deres skæbne, ikke andre parter. For det andet, en øjeblikkelig genoprettelse af kommunikationen. For det tredje, en øjeblikkelig tilbagetrækning af tropperne, der er sat ind i Jammu og Kashmir.

Vi appellerer til det internationale samfund om at bakke op om den kashmirske befolkning i denne vanskelige tid. Vi stiller os solidarisk med Jammu og Kashmirs befolkning, og vil hermed forsikre dem om at vi står side om side med dem i deres modstandskamp.

Vi opfordrer desuden internationale organisationer til at rette opmærksomheden mod krænkelser af menneskerettighederne. Dette inkluderer krænkelser af artikel 12-17 i FNs menneskerettighedserklæring. Desuden medfører følgerne af ophævelsen af artikel 370 og indsættelsen af tropper ligeledes krænkelser i henhold til artikel 22-27.

Eftersom Kashmir ikke kan tale for sig selv, da alle kommunikationsforbindelser er lukket ned, er vi nødt til at stå op for dem og sikre os at deres stemmer bliver hørt højt og klart.

Revolutionary Democracy Organization, India
Pakistan Mazdoor Mahaz (Workers Front)
Den 11. august 2019

Se hjemmeside Revolutionary Democrasy


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne