Højreterrorismens dynamo

På grund af en 65-årig mands modige indsats udviklede terrorangrebet mod Al-Noor moskeen i Bærum i Norge sig ikke til en massakre. Politiet var bekendt med terrormanden, men havde  ikke fundet det nødvendigt at reagere. Så længe fascistiske og racistiske miljøer uhindret får lov at sprede sin gift og kriminelle ideologi er det kun et spørgsmål om tid før næste fascistiske terrorattentat finder sted.

Af E. Holemast

 

Terrorangrebet mod Al-Noor moskeen i Bærum 1 dagen før den muslimske højtid Id al-adha følger et nedtrådt spor, der er fulgt siden 22. juli 2011: En ”arisk” ung mand fra vestegnen med solid økonomi, inspireret af nazisme og ekstreme højre-kriminelle netværk, væbner sig til tænderne iført uniform og hjelm for at bringe krigen mod muslimerne fra tastaturet og ind i moskeerne.

Heldigvis var der kun få til stede denne dag. En 65-årig i menigheden, Mohamed Rafiq, havde mod til at overmande terroristen. Dermed reddede han flere liv.

Politiet havde modtaget flere opringninger på forhånd, uden at finde nogen grund til at reagere. Kontrasten er stor til politiets massive udrykning til Bogerud i Oslo for kort tid siden, efter at de havde ladet sig provokere af en ungdomsbande. Ordensmagten brugte et døgn på at finde ud af, at angrebet på moskeen måtte defineres som et forsøg på en terrorhandling. Det samme politi, eller PST (Politiets Efterretningstjeneste o.a.), havde noteret sig den 21-åriges hadefulde kommentarer i flere kommentarfelter og på flere obskure websteder. Men løfter om at kopiere terroristen i New Zealand i et forsøg på at komme til Valhal, var åbenbart ikke nok til at vække uro.

Kun nogle timer før attentatforsøget på Vøyenenga afholdt racister og muslimhadere i SIAN 2 en demonstration foran Stortinget, som blev mødt af en moddemonstration af antiracister.

Muslimhadets mødding
Justitsminister Jøran Kallmyr (Frp) er blevet tvunget på banen og lirer af sig, at han er bekymret over ”alt for meget muslimhad”. Nej, hvor kan sådan noget vel stamme fra?

John Brungot (70) er borgmesterkandidat for Fremskridtspartiet på Nesodden. Filter Nyheter afslører, at han er aktiv i SIAN og har fremført udsagn som at ”muslimer er vores dødsfjende”. Ifølge Brungot er Europa ”under belejring af islam” med indvandrere, som ”søger at overtage vores land og undertrykke os” i ”en organiseret invasion af islamiske barbarer”. Frp har nu fået travlt med at igangsætte en eksklusionsproces, selvom det umuligt kan være ukendt for partiet, at Brungot har spredt sit muslimhad på de sociale medier i mindst to år. Utøya-terroristen var som bekendt også forbi Fremskrittspartiet.

Kallmyr og hans chef, Erna Solberg (H), finansierer den muslimhadende propagandacentral Human Rights Service og Hege Storhaug med mindst 1,3 millioner (norske o.a.) kroner om året. Støtten er, helt frem til det reviderede statsbudget for 2019, kommet fra Uddannelsesministeriet integrationspulje! – af alle steder. Denne regering lægger desværre med stiltiende opslutning fra Stortingsflertallet armene over kors over for, at Norge implementerer hele FN’s Racediskrimineringskonvention, som kræver forbud mod al racistisk organisering og finansiering. Tværtimod advarer statsministeren mod at ”indskrænke ytringsfriheden” – på dette område.

Indholdsløse ord
Vrøvlet om, at vi skal ”lære af 22. juli”, bidrage til mere inklusion, og ”at alle skal tænke mere over, hvordan de udtrykker sig på de sociale medier”, er netop – vrøvl. Farligt vrøvl, som skal dække over, at muslimhad, jødehad og racisme er eskaleret i årene, der er gået siden 22. juli. Det samme ser vi også efter dette terrorforsøg.

Kommentarfelterne hos Resett, SIAN osv. er fulde af forståelse for, at nogen ”reagerer” mod den angivelige muslimske invasion. Og de er begejstrede over, at statsminister Solberg ”advarer mod at indskrænke ytringsfriheden og tro, at det vil forhindre terror”. Efterhånden som tiltalen udarbejdes kan vi regne med, at den hvide gerningsmands ”forvirrede tanker” bliver diagnosticeret som psykiske lidelser og forsøgt reduceret til en tragisk personlig skæbnehistorie.

Den organiserede racismes stadigvæk lovlige propagandavirksomhed er kilden til den fascistiske terror, ligegyldigt om den bliver begået af enkeltpersoner eller grupper. Så længe fascistiske og racistiske miljøer får lov til at sprede deres kriminelle ideologi og modtage finansiering, er det kun et spørgsmål om tid før det næste fascistiske terrorangreb.

Oversat fra
Høyreterrorismens generator
Revolusjon 11. august 2019

1 Bærum ligger vest for Oslo og er en velstående kommune, en forstad til Oslo

2 SIAN = Stopp islamiseringen av Norge


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne