Magten må overgå til folket i Sudan

Udtalelse fra Tyrkiets Arbejderparti, EMEP

Generalerne i Sudan må øjeblikkeligt overgive magten til “Alliancen for frihed og forandring”

Vi fordømmer massakren på de 113 mennesker, der blev udført af militærjuntaen i Sudan; magten må straks overgives til Sudans befolkning.

Det sudanesiske folk, der har skilt sig af med Omar Al-Bashirs fascistiske diktatur – der har regeret landet gennem undertrykkelse, vold og tortur gennem de seneste 30 år – kræver at militærjuntaen leverer magten tilbage til folket.

Demonstrationerne, der blev startet d. 19. december 2018 af en gruppe arbejdere i Sudan – på baggrund af den økonomiske krise og stigningen i fødevarepriserne – udviklede sig hurtigt til et folkeligt oprør imod Omar Al-Bashirs diktatur.

Al-Bashir’s 30 år lange styre blev afsluttet d. 11. april, da hæren meddelte, at de havde taget over. Militærjuntaen, der selv er medskyldig i al-Bashir’s forbrydelser, erklærede at magten hurtigt ville blive overdraget til folket, men har gjort alt hvad den kan for at gøre dens egen magt permanent.

Samtidigt med at de tilsyneladende forhandlede med lederne af opstanden for at sikre en smidig overdragelse af magten, har de indledt forhandlinger med USA-imperialisterne og deres lokale repræsentanter, som Saudi-Arabien, Egypten og Forenede Arabiske Emirater, hvor de forsøger at finde støtte til et permanent juntastyre.

Vi fordømmer angrebet på det sudanesiske folk

“Alliancen for frihed og forandring” erklærede to ugers generalstrejke for at presse militærjuntaen til at opgive sin taktik med at modsætte sig kravet om at overdrage magten til folket og afholde valg.

De har gennemført sit-ins foran soldaterne. De har opfordret befolkningen til at gå på gaden og bygge barrikader. Generalerne, der ikke har nogen interesse i frihed eller demokrati, og forsøger at erstatte det væltede al-Bashir-diktatur med et militært diktatur holdt sig ikke tilbage fra mandag at gennemføre en massakre på de mennesker der forlanger overdragelse af magten.

De åbnede ild og dræbte 113 mennesker. Vi fordømmer magthavernes angreb mod Sudans befolkning.

Imperialisterne og deres allierede må trække sig ud af Sudan

 Dette militære lederskab er ikke legitimt og generalerne må øjeblikkeligt overgive magten til “Alliancen for frihed og forandring”. Der må afholdes valg så hurtigt som muligt.

De generaler der beordrede drabene må stilles for retten. Imperialisterne og deres allierede må trække sig ud af Sudan. Vi, den tyrkiske arbejderklasse og dens arbejderparti, EMEP støtter den sudanesiske kamp for frihed og demokrati. Vi sender de dybeste solidariske hilsner til Sudans folk.

Ned med generalerne, der er fjender af folket!
Længe leve det sudanesiske folks kamp for frihed og demokrati!

Tyrkiets Arbejderparti EMEP

Se EMEPS hjemmeside her

EMEP er som Arbejderpartiet Kommunisterne medlem af CIPOML-
Den Internationale Konference af Marxistisk- Leninistiske Partier og Organisationer i Europa

Læs andre udtalelser fra CIPOML og medlemmer af CIPOML

Læs også

Solidaritet med det sudanske folks opstand
KPnet 26. januar 2019

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater