Solidaritet med det sudanske folks opstand

Siden d.19. december, hvor regeringen tredoblede prisen på brød har befolkningen i Sudan været på gaderne i et oprør mod landets nyliberale og brutale regering. Bevægelsen kræver præsidenten Omar al-Bashirs afgang. Politiet har skudt med skarpt mod demonstranterne og brugt tåregas, mere end 40 er dræbt og mange er såret. CIPOML opfordrer progressive verden over til solidaritet med det sudanske folk og deres opstand.

UDTALELSE FRA DEN INTERNATIONALE KONFERENCE AF MARXISTISK-LENINISTISKE PARTIER OG ORGANISATIONER, CIPOML

Gennem mere end en måned har det sudanske folk gjort oprør mod deres vanskelige levevilkår, der er en konsekvens af den nyliberale politik, som der lydregering har taget til sig, og som har forøget fattigdom, afsavn og alle former for elendighed – på trods af de ressourcer som landet nyder godt af.

Dag efter dag er mobiliseringen vokset, og de der i første omgang kæmpede for økonomiske krav forstod hurtigt, at de kun ville kunne opnå noget hvis de slap af med det korrupte og blodige regime, der gennem 30 år havde været ved magten, indsat gennem et militærkup og støttet af Det muslimske Broderskab, der har deltaget i undertrykkelsen af befolkningen og opsplitningen af landet.

CIPOML, der opmærksomt følger udviklingen i Sudan:

– Udtrykker sin solidaritet med det sudanske folk, der kæmper for frihed, social retfærdighed og imod diktaturet

– Fordømmer den vilkårlige undertrykkelse, der indtil dato har mere end 40 dødsofre, og et ukendt antal sårede og fængslede, og opfordrer til betingelsesløs løsladelse af alle fanger samt respekt for folkets ret til at demonstrere

– Udtrykker vores solidaritet med progressive, fagforeninger og civile kræfter, heriblandt Sudans Kommunistiske Parti, som har oplevet mange af dets ledere og kadrer blive fængslet pga deres aktive deltagelse i deres folks opstand

– Opfordrer alle progressive kræfter i verden til med alle midler at støtte det sudanske folks opstand og til at fordømme den grusomme undertrykkelse folket bliver udsat for.

CIPOML, Koordinationskomiteen
Januar 2019

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  26. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne