Valgtesten – alle de glemte spørgsmål

Et hvert medie med respekt for sig selv har udviklet små spørgeskemaer hvor man kan teste hvilken kandidat man er mest enig med. Desværre er de spørgsmål man skal svare på, jo udviklet på en måde så det kun rammer det felt der rent faktisk stiller op. Man kan prøve at gøre øvelsen selv, og selv stille spørgsmål der forsvundet, og det vil afsløre at der slet ikke findes nogen blandt de opstillede man kan være enig med.

Af Franz Krejbjerg, APK

Her er en test med 10 tilfældige glemte spørgsmål:

1. For eller imod FNs charter og Nürnbergdommene over nazipartiet.

2. For eller imod at danske tropper skal hjem og at Danmark trækker sig ud af Nato.

3. For eller imod dansk selvstændighed og udmeldelse af EU (Europas forenede stater).

4. For eller imod at Danmarks ungdom selv skal have en faglært uddannelse, og ved egen kraft være i stand til at bygge alt, også fremtiden.

5. For eller imod lukning af de danske gas- og oliefelter i Nordsøen.

6. For eller imod at affaldshåndtering af giftigt affald, og produktion af tøj og sko og andre opgaver der er sendt til lavtlønslande, hentes tilbage til Danmark.

7. For eller imod at privatiserings-ræset rulles tilbage, så erhvervsliv og fonde og dyre direktører smides ud af den offentlige sektor.

8. For eller imod uafhængig forskning. Hvilket betyder at private penge skal helt ud af universiteterne og sundhedsvæsenet, og i stedet sikres akademisk frihed, valgte ledere, og sikkerhed i ansættelsen.

9. For eller imod offentlig støtte til kultur og folkeoplysning og licens til public service medier. Begrænsning af reklamefinansierede medier, og ”filtrede” nyheder på sociale medier.

10. For eller imod at stoppe online gambling og computer krigsspil.

Dette er som sagt blot nogle tilfældige spørgsmål, men listen kunne godt forsætte i det uendelige. Det grundlæggende spørgsmål er om partier og kandidater vil bevare kapitalismen eller vil arbejde for en socialistisk revolution, der tager fra de rige og giver magten til arbejderklassen, og arbejde for at organisere kampen for et bedre samfund.

Som det er nu, er der end ikke nogle af de opstillede partier der reelt går til valg på at sikre et selvstændigt Danmark ude af NATO og EU, eller blot at trække danske soldater hjem og stoppe oprustningsvanviddet. Eller blot det at støtte op om FNs charter og Nürnbergdommene over nazipartiet.

Hele valgkampen er gået med alvorlige diskussioner om ulighed og klima og miljø, men alle tager som givet at kapitalismens økonomiske system vil fortsætte uforandret. Intet opgør med den private ejendomsret. Derfor burde de mange valgtest slet og ret omdøbes til forbrugerundersøgelser. For det er hvad det danske borgerlige demokrati har reduceret befolkningen til, vælgere og forbrugere er ét fedt. Og valgkampen er blevet forvandlet til køb og salg af meningsløse meninger, nuancerne er som et babytøjlager hvor alt kommer i let lyseblå eller lyserøde kulører med eller uden økologisk indpakning.

I dette demokratiske supermarked, der påstår at det hele tiden udvider, så der er plads til mangfoldighed, mens der gives god plads til fascistiske provokatører er der i virkeligheden en støjende muzak fra højtalerne og luften er kvælende og reklamelysene blinker om kap om din opmærksomhed. Alt for at skjule at der kun findes én type vare – og det er kapitalisme.

Ingen af de partier der sælges på hylderne kan anbefales. Stem blankt!

 

APK opfordrer til enhed og fælles kamp

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater