Menneskekæde hele vejen rundt om supersygehuset i Skejby – Stop nedskæringerne!

Over 3000 mennesker dannede d. 28. maj ring om det kæmpemæssige område der huser Århus Universitetshospital i Skejby. Menneskekæden nåede sammen og markerede at de ansatte fra sygeplejersker, teknisk personale, læger, radiologer m.fl. har fået mere end nok af besparelser og demonstrerede dette i fællesskab.

Der mangler ikke selvros fra de politiske partier når det gælder fremtidens velfærd og sundhed, men absolut ingen af de kommende regeringspartiers planer og løfter vil komme i nærheden af at vende udviklingen i sundhedsvæsenet, hvor selv de opreklamerede supersygehuse nu beskæres ind til knoglen. De planer kan kun oprør fra neden rykke ved.

Og de ansatte har fået nok og protesterne er gået fra interne mails til åbne breve – og nu den fælles protest, der også åbnede for opbakning fra byens indbyggere – en super flot aktion.

Skejby Sygehus, der har samlet byens nu nedlagte sygehuse under ét tag er aktuelt udsat for endnu en spareplan på 425 mio. kr. over de næste fire år og man regner med at 180 stillinger nedlægges som følge af de 150 millioner der skal spares i år. Mangel på sygeplejersker er allerede nu årsag til mange aflyste operationer. Og det bliver kun værre, fordi mange sygeplejersker søger væk fra sygehuset og dets super pressede arbejdsforhold.

– Efterhånden kan behandling af patienter fra hospitalets almene optageområde ikke imødekommes, medmindre der drejer sig om akut kirurgi, skrev 58 kirurger bl.a.

Først var protesterne interne, men da intet skete blev de til åbne breve og nu til en meget synlig fælles protest.

Alle faggrupper hånd i hånd

Supersygehuse – et led i en nedskærings- og privatiseringsplan

Alle landets ‘supersygehuse’ er pålagt et sparekrav på 8 procent med påstand om kommende effektiviseringsmuligheder. Samtidig med at en række lokale sygehuse er lukket. Kombineret med ‘patientgarantier’ hvor patienter med livstruende sygdomme har en behandlingsgaranti bliver bolden lagt til rette for privathospitaler, der overtager behandlingen. I dag er ventetiderne øget kraftigt, både for kræftpatienter og ikke-livstruende sygdomme. Det er guf for profitinteresser og private ’tilbud’.

Bølge

Selv på helikopterplatformen stod demonstranter

APK opfordrer til enhed og fælles kamp – se
Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale!

Læs også

’Supersygehuset’ i Skejby – som Løkke-regeringen gjorde til et spareprojekt
KPnet 12. marts 2019

Nyt supersygehus for region Midtjylland har ikke penge til en ordentlig bemanding
KPnet 12. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater