Kampen for Ud af EU fortsætter

Valgresultatet blev en gyser for EU-modstanden. Folkebevægelsen mod EU mistede sit mandat i EU-parlamentet og blev halveret. Er det et udtryk for at EU-modstanden er blevet mindre? – Nej, det tror jeg så ikke, lyder det fra APKs forkvinde Dorte Grenaa.


– Der er en klar grund til, at alle de opstillede partier og kandidater har lovet vælgerne, at de vil ændre EU til noget andet, end det er i dag, at de vil ændre det indefra til et mere socialt retfærdigt, et grønnere og bedre EU. Det er fordi, der ikke er opbakning til EU-elitens og EU-monopolernes ødelæggende politik i arbejderklassen og befolkningen.

Når Folkebevægelsen mod EU ikke kommer ind skyldes det flere ting. Vi har hele tiden sagt, at Enhedslistens beslutning om at stille op som parti udenom Folkebevægelsen ville splitte EU modstanden og svække Folkebevægelsen. Og det er sket. Nikolaj Willumsen fra Enhedslisten sagde det meget klart her til aften, at deres prioritet var at arbejde sammen med deres venner på venstrefløjen i EU-parlamentet. Hvor deres ansvar burde ligge på at styrke EU-modstanden her i Danmark.

Fremtiden for Folkebevægelsen mod EU ligger at forbinde sig med den daglige kamp mod konsekvenserne af EU’s politik på arbejdspladserne, uddannelsesstederne, i de sociale bevægelser, i anti-krigs -og klimabevægelsen. I virkeligheden at hente kraft fra sine rødder gennem at skabe levende komiteer rundt i landet, der kan engagere og mobilisere.

Og så i at klart få adskilt sig fra Enhedslisten og dens afledningspolitik om at få EU til at skifte farve. Det er nødvendigt at få sagt, at det er en gal vej for EU-modstanden.

EU-modstanden og Folkebevægelsens brede alliancer ligger både i sin tværpolitiske sammensætning og i at forbinde sig med de kæmpende bevægelser og folkelige protester.
Folkebevægelsen må sige lysende klart, at Danmark skal ud af EU. Brexit bruges nu som et skræmmebillede på hvilket kaos, det giver at ville ud. Men det viser jo i virkeligheden hvor absurd hele EU-projektet er skruet sammen, at et land ikke kan melde sig ud.

Det vigtige lige nu er at kampen mod EU og for at komme ud af EU forsætter og vi i Folkebevægelsen får diskuteret hvordan vi kan styrke EU-modstanden og Folkebevægelsen igen, slutter APK’s forkvinde.

Se også

Hvordan styrker vi EU-modstanden – Hvordan genvinder Folkebevægelsen mandater til EU-parlamentet
Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK, kollektivt medlem af Folkebevægelsen mod EU


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater