Vi flytter ikke! Demonstration mod nedrivninger og tvangsforflytninger i Vollsmose

Odense Byråd vedtog d. 22. maj den brutale plan om at nedrive 1000 almene boliger ned og tvangsforflytte 3000 beboere i boligområdet Vollsmose. I sidste øjeblik valgte partierne Enhedslisten og Alternativet at trække sig ud af aftalen. På demonstrationen udenfor byrådssalen slog talere fast, at kampen mod planen på ingen måde er slut.

Rina Krøyer talte ved demonstrationen for Almen Modstand:

Hej alle sammen..

Det er en fantastisk indsats vi sammen har leveret i de sidste 14 dage, i vores kamp for at ændre det menneskesyn, det har ført til at vi er blevet stemplet “Som dem de andre ikke må lege med”. Vi har bevist at Vollsmose er meget mere end bøller og ballade!

Vi har fået mennesker i det øvrige Odense, ja Danmark til at blive nysgerrige, til at spørge hvad den her Ghettopakke og Vollsmose-plan egentligt går ud på – og har til mange kunnet fortælle at det er COOL Cash det handler om.

Kommunen har trukket “bølle ballade kortet” som begrundelse for at smide omkring 3000 af os ud af vores hjem, og lave milliarder om til Murbrokker! Fordi det i forvejen rige erhvervsliv skal tjene på vores, lejernes ejendom.

De siger, at det er for vores egen skyld, for at fremme integrationen. Men der er bare det, at planen overhovedet ikke skelner mellem hvem der bliver tvangsflyttet. Om det er de kriminelle, de sårbare, de recoursestærke indvandrere eller etniske danskere der bliver tvangsflyttet.

Politiet siger selv at det drejer som om ca. 200 dømte kriminelle personer der laver alt balladen. Boligselskaberne og kommunen kunne både i går, i dag og i morgen vælge at smide dem ud, det står der allerede i loven. Meen det vil de jo ikke, for så forsvinder vores dårlige rygte..

Og vores dårlige rygte er jo den undskyldning de bruger, for at smide os ud af vores hjem, fratage os vores demokratiske rettigheder og frie valg. Men det Finder vi os ikke I – Derfor står vi her i dag og råber NEJ TAK!

Og ved I hva – det er for Vildt – ”VI har virkeligt råbt højt”!

For 14 dage siden snakkede ingen om Ghettopakken eller Vollsmose! Nu har vi fået skabt så os meget opmærksomhed i Vollsmose, at Enhedslisten holdt et lyttermøde hos os.

Og vi har ku overrække en masse underskifter som vi Sammen har samlet ind!    Både til bestyrelserne og mindst lige så vigtigt til Enhedslistens Folketingspolitiker Pernille Skipper, som besøgte os i Vollsmose i søndags og selv opfordrede folk til at stå sammen, møde op i dag og råbe Nej.

Og vi er også så heldige at Alternativet har også lyttet til vores “NEJ TAK”  og i går sagde stop til Vollsmose aftalen, og står blandt os her i dag.. Det går fremad.

Almen modstand har faktisk gjort sig så bemærket, vores fælles indsats har gjort Civica så forskrækket, at de i Danmarks radio, på P4 Fyn i går, brugte tid på at tale om os i radioen og omtalte os som løgnere.. fordi vi siger der er en anden mulighed end vores tvangsflytning.

Vi er bare så heldige i Almen modstand, at ha en gruppe personer der har sat sig godt ind i hele lovgivningen om ghetto pakken og Vollsmose-planen..

Så det var let at gøre Civica til grin, med lov og paragraffer svarede vi igen på deres anklager.. For Almen modstand står for sandheden! Løgnehistorierne overlader vi til Civica og Byrådet.

Men vi er nået endnu længere ud end bare Odense.. I går aftes var der en valgdebat på TV2 fra København, og der blev Vollsmose planen omtalt, som noget der skal laves om! Så selvom afstemningen blev til Civicas fordel i går, og hvis kommunen har mod til at ignorere vores fælles NEJ TAK i dag og alligevel skrive under på aftalen.

Så har vi, fordi der er valgkamp, endnu bedre mulighed for at slippe af med tvangsflytningerne end vi tidligere har haft !

Det eneste der kan hjælpe os på vejen der hen, det er ”TAG HINANDEN I HÅNDEN – KOM AFSTED – VI SKAL ALLE SAMMEN HØRES – DET GØR VI VED AT STEMME TIL FOLKETINGSVALGET !!!’

Har nogen Brug for hjælp til at stemme, så ved jeg at Bydelssøstrene vil hjælpe.      Bydelssøstrene er en gruppe meget venlige kvinder, der selv bor i vollsmose og frivilligt gør en forskel, for at vi alle kan ha det godt i Vollsmose.

Alle er velkomne til at møde op ved biblioteket kl 16.00, både mænd og kvinder kan følges med Bydelssøstrene til stemmeboksene. De vil stå foran biblioteket kl. 16, den dag vi skal sætte vores kryds til folketingsvalet, d. 5 juni, som er den dag vi vælger hvem der skal bestemme i Danmark.

Bare husk – MAN skal selv BESTEMME HVAD MAN VIL STEMME på.

Glæder mig til vores fortsatte kamp.

Meld jer endeligt ind i ALMEN MODSTAND Odense. Vi er kun stærke når vi står sammen. Ka I ha en rigtig god dag.

Læs også

Rina Krøyer på Rød 1. maj i Odense: Vi lejere nægter at acceptere AFVIKLINGsplanen for Vollsmose


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater