Stem NEJ til EU på søndag – Kryds ved liste N!

Af Lisbet Bonde, APK og aktiv i Folkebevægelsen mod EU

Stem liste N på søndag!!! Det er vigtigt. Tal med dem du kender om at stemme på Folkebevægelsen. Det kan være ganske få stemmer der afgør, om Folkebevægelsen fortsat skal have en talerstol i EU-parlamentet.

Der bliver brug for en stærk Folkebevægelse i fremtiden

Og det betyder noget for hele den brede EU-modstand, Folkebevægelsen er den eneste, der holder modstandens fane højt og bruger sin energi og ressourcer til at arbejde for udtræden af EU.

Folkebevægelsen vil helt sikkert leve videre uanset udfaldet af valget. Men talerstolen i parlamentet giver en stærkere position, giver mere taletid også i hjemlige medier, betyder at man ikke helt kan lade som om Folkebevægelsen slet ikke eksisterer.

Det vil være altafgørende, når vi kommer til det endelige opgør med EU.

OG det vil være meget vigtigt ved de kommende folkeafstemninger, vi ved kommer.

Aktuelt taler Lars Løkke om at gøre op med forsvarsforbeholdet. Der er også røster for at indføre euroen.

Her vil det betyde meget, at Folkebevægelsen er sikret en plads i TV- og radiodebatter og rundt omkring til vælgermøder. Samt får del i de kampagnemidler staten bevilger til alle partier ved en folkeafstemning.

Folkebevægelsen har altid brugt det hele til at styrke den brede EU-modstand. Ikke mindst ved de forskellige folkeafstemninger.

Hvis Enhedslisten får mandatet, er det kun Enhedslistens hovedstyrelse og især folketingsgruppe, der lægger linjen. Og de har klart udtrykt at de vil styrke venstrefløjen i EU-Parlamentet. Denne såkaldte venstrefløj er imod et opgør med EU og er i færd med en lang glidebane for “at gøre EU bedre”.

I Folkebevægelsen derimod er der en meget stærk tradition for, at det årlige landsmøde lægger linjen, og det har år for år været en markant og konsekvent modstand mod hele EU-systemet.

At en folkelig liste kan “vinde” trods hele den borgerlige mediemølle betyder også en sejr i klassekampen.

Læs mere på APKs temaside Danmark ud af EU


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater