APK anbefaler: Stem på Folkebevægelsen mod EU – Styrk EU-modstanden!

D. 26. maj står vi overfor et vigtigt valg: Skal EU-modstanden fortsat være repræsenteret i EU-parlamentet? Hvad betyder det for fremtiden, at kampen for at frigøre Danmark fra EU’s spændetrøje af arbejdsgiverpolitik bliver repræsenteret her? KPnet har spurgt Lave Broch, kandidat for Folkebevægelsen mod EU, hvorfor styrkelsen af EU-modstanden er så vigtig, og hvorfor den må samle langt bredere end et enkelt parti, hvis målet om et Danmark udenfor EU skal nås.


Folkebevægelsens betydning er afgørende når det gælder den helt konkrete organisering herhjemme, og her peger Lave Broch på de store slag der slås ved folkeafstemningerne om helt centrale spørgsmål, hvor befolkningen flere gange har forhindret, at der bliver givet mere magt til EU:

-Folkebevægelsen mod EU har spillet en afgørende rolle i folkeafstemningerne om Maastricht-traktaten, euroen og retsforbeholdet. En stærk Folkebevægelse giver os bedre muligheder for at vinde en kommende folkeafstemning om forsvarsforbeholdet. Lars Løkke Rasmussen har varslet at han ønsker en afstemning om forsvarsforbeholdet. Det drejer sig derfor om at støtte op om Folkebevægelsen. Vi kan kun vinde, hvis vi står sammen tværpolitisk og får over 50 % af danskerne til at stemme nej.

Billedet: Lave Broch i fuld gang med plakatophængning

Dette giver også en væsentlig del af svaret på hvorfor man som socialist eller kommunist må tænke i retning af en samling af den brede EU-modstand. Det drejer sig ikke om at indgå i en debat om ’socialistisk politik’ i EU-parlamentet. EU-parlamentet kan for en EU-modstander ikke betragtes som et legitimt demokratisk forum, målsætningen er at fjerne EU’s magt over politikken, at komme ud. Og at stoppe EUs nye magttiltag.

Lave Broch siger om denne problemstilling

-Folkebevægelsen mod EU er den eneste liste i EU-valget der klart anerkender EU’s systemfejl. Når folketingspartierne siger en masse dejlige ting, som de vil gøre inden for EU, så er det ofte kun drømmerier. EU’s indre marked står over velfærd, miljø, dyrevelfærd og sundhed. Hvis vi ønsker at kunne gå længere end EU, så er vi nødt til at forlade unionen.

Vi har også set hvordan tidligere modstanderpartier er gået hele vejen til fuldblods EU-tilhængere:

-Hvis EU-modstanden kun repræsenteres af politiske partier, så er der risiko for at EU-modstanden svækkes af partiegoistiske interesser. Partier vil blive lokkede af andre dagsordner, og vi kan se hvordan SF har skiftet kurs. Partier, der stopper med systemkritikken risikerer med at gå samme vej. Det er set med Miljøpartiet og Vänsterpartiet i Sverige.

Som vi tidligere har beskrevet på KPnet er også Enhedslisten nu sprunget ud som et parti der vil ændre EU indefra, og dette er baggrunden for deres selvstændige opstilling som parti ved dette EU-parlamentsvalg.

Så for alle der vil kæmpe mod EU’s diktat over dansk politik, mod EU-nedskæringer og privatiseringsdiktater, imod planerne om et EU-militær – og med målet at komme ud af EU:

– STEM PÅ Folkebevægelsen mod EU d. 26. maj!

Se også video med Lave Broch ved Folkebevægelsens gadefremstød i Århus

Læs mere i KPnets tema om EU


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater