Skraldekonflikten i Frederikshavn spidser til – Men de strejkende står fast og etablerer blokade

Skraldekonflikten i Frederikshavn spidser nu til ved at renovationsfirmaet Remondi nægter at forhandle og tværtimod skærper konflikten ved at ledelsen onsdag pålagde de strejkendes tillidsmand at køre ud med skraldevogn som en anden skruebrækker. Det resulterede omgående i at de strejkende etablerede blokade mod udkørslen.

Strejken har nu varet mere end en uge og startede op onsdag 8. maj imod utålelige arbejdsforhold og vedvarende påtvungent overarbejde. Kravet fra de strejkende er fortsat forhandling om ordnede arbejdsforhold.

I en flyer som de strejkende omdeler fortæller de hvad der udløste strejken:
“Da to af vore kolleger ender med at modtage en skriftlig advarsel, da de en enkelt dag er forhindrede i at arbejde over, valgt vi at sætte hælene i jorden og sige, nok er nok.”

Firmaet har indklaget de strejkende til Arbejdsretten.
Og når Remondis ikke vil komme til de strejkende og forhandle med dem, tager mange af skraldemændene til arbejdsretten i København for at mødes med Remondis her. Arbejdsretten er sat til i dag torsdag kl. 14.30.

Her kan en mulig yderligere tilspidsning udvikle sig, hvis Remondis fritstiller alle strejkende skraldefolk, og forsøger at genansætte dem man vil beholde eller andre.
”Det kan de bare prøve på, siger skraldefolkene, vi står sammen nu, og det gør vi også fremadrettet.”

Der er oprettet en støtte indsamling i solidaritet med skraldefolkenes kamp for imod påtvungen vedvarende overarbejde – for ordnede arbejdsforhold: Mobil Pay 26804730

Læs også:
Frederikshavns skraldefolk fortsætter strejke for ordnede arbejdsforhold

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater