Stem på liste N den 26. maj!

I APK opfordrer vi til at stemme på liste N – Folkebevægelsen mod EU til EU-parlamentsvalget d. 26. maj – En stemme på EU-modstanden.

Af Lisbet Bonde, APK og aktiv i Folkebevægelsen mod EU

INGEN af folketingspartierne der er opstillet til EU-parlamentet går til valg på at ville ud af EU. Ingen har en grundlæggende kritik af EU. Alle har det samme budskab: De vil gøre EU bedre.

Et eksempel er Enhedslistens nyligt fremlagte klimaplan for EU. Kæmpe omtale i medierne, TV-kommentator Ole Ryborg, som er kendt for sin arge modvilje mod al EU-modstand og sin idelige begejstring for EU, var lutter positiv: “Nu var det bare op til vælgerne, de kunne da godt få denne klimapolitik, hvis de stemte på de folk, der ville det i parlamentet” (nogenlunde ordret).

Venstre, SF, osv. derudaf sagde godt Enhedslisten nu er kommet med på vognen. “Disse forslag har vi fremlagt for længst, vi vil det samme – men vores er bare bedre”.

Men der er heldigvis et alternativ på stemmesedlen, et alternativ som ALDRIG får klapsalver og klap på ryggen af den borgerlige medieverden. Folkebevægelsen mod EU.

Jeg har været med i Folkebevægelsen siden før dens stiftelse i 1971, altid har vi kun mødt hån, ringeagt og vrede i medierne (hvis vi overhovedet blev nævnt). I stil med det Brexit-modstanderne oplever.

Af én grund: Folkebevægelsen vil have Danmark ud af EU.

Der går en dyb skillelinje mellem alle slags borgerlige og venstrefløjs EU-kritikere og de, der vil gå imod hele EU’s eksistens og væsen.

Alle de første bidrager til at skønmale EU og legitimere det illegitime EU-parlament og bidrager til at dække over, at EU ikke gør nogen gavn for arbejdere og for folkene – at EU er en organisation til at tryne os til fordel for kapitalen.

EU’s skandaløse behandling af grækerne med utålelige krav om nedskæringer og efterfølgende fattigdom og arbejdsløshed burde være eksempel nok.

I modsætning til de, der har alverdens planer for at reformere EU, har Folkebevægelsen meldt klart ud: EU’s politik og indretning er stadfæstet i traktaterne, det er ikke muligt at reformere EU.

EU kan ikke bare få nogen bedre traktater – gennem EU’s mangeårige historie er udviklingen KUN gået én vej:

Mere og mere EU, mere og mere EU-stat, mere og mere militær opbygning. Det er på kanten af kriminelt at foregøgle at være så naiv, at man lover forbedringer som ikke har kunnet gennemføres i de mange forudgående år.

EU kender kun eet modspil – kamp til over stregen, Brexit, Danmarks udtræden osv.

Der er gode kandidater, man kan sætte sit kryds ved på liste N. Folkebevægelsen er netop kendetegnet ved at være en folkelig front, hvor folk af mange meninger har holdt sammen på den aktive modstand gennem nu 48 år. Denne forskellighed ses også på listen over kandidater. Mange af de opstillede på liste N er samarbejdspartnere for APK. I en folkefront behøver man langt fra at være revolutionær for at optræde som en god forkæmper for modstanden.

Det er altid en mulighed at sætte krydset ved selve liste N.

I den borgerlige virkelighed, vi lever i, er der flere gode grunde til at være med i EU-parlamentet. Men der er ingen grund til at nære illusioner om, at det kan bruges til forbedringer. Parlamentet er en kransekagefigur for hele magtapparatet i EU.

Ved dette valg har liste N fået “konkurrence” fra Enhedslisten. Det er så vigtigt at det bliver modstandens stemme, der får et mandat – mindst et.

Se Folkebevægelsen mod EU


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne