Med Rasmus Paludan i front – Fremmedfjendskhed gives frit løb i valgkampen

Opdateret d. 28. april 2019
Så lykkedes den reaktionære manøvre med at sikre den højre-ekstreme had-prædikant Rasmus Paludan så megen medie opmærksomhed at han fik tilstrækkelige vælgererklæringer – der blot mangler at blive godkendte – så han kan stille op til det snarlige folketingsvalg der vil finde sted senest den 17. juni 2019.
Udviklingen tog fart efter at det borgerlige system med knipler, gas og hævede pistoler, på Blågårds Plads på Nørrebro under dække af “ytringsfriheden” slog til mod folkelige protester, der blev fulgt op med en fortsat borgerlig medie kampagne omkring “dette interessante fænomen” frem til nu.
DR: Rasmus Paludans parti har underskrifter nok til at blive opstillet.

…………………………………………
Den såkaldte ytringsfrihed for fascister, racister og højreekstremister gør det muligt at slippe en mand som Rasmus Paludan løs på Nørrebro i en reaktionær manøvre. Politiet får trænet i nedkæmpelse af folkelige protester og en dagsorden med fremmedhetz og krav om lov og orden bliver sat op til valgkampen.

Politiet dannede en beskyttende ring om Rasmus Paludan

Partiet Stram Kurs og Rasmus Paludan har ført valgkamp med trusler om at smide navngivne personer ud ’med faldskærm’ og hetzer mod islam gennem afbrændinger af koranen. Dette er muligt på baggrund af dansk lov og dansk politis praksis. Men søndag blev Rasmus Paludan på Blågårds Plads mødt af demonstranter, der krævede ham og hans ekstremisme ud af byen. Først var det planen at føre sig frem i Mjølnerparken, men politiet tildelte ham i stedet Blågårds Plads. Begge steder er udtryk for en bevidst provokation, og politiet havde da også forberedt sig grundigt med et opbud af svævende helikoptere og et stort antal betjente, uniformerede såvel som i civil.

Politiet beskyttede Rasmus Paludan, bragte ham væk, og sørgede derefter for en optrapning af situationen gennem brug af tåregas og politivold. Civilt politi trak både stave og skarpladte pistoler – alligevel var det demonstranterne der fik tildelt rollen som de voldelige – hverken den højreekstremistiske eller de uniformerede provokatører.
Se Civilbetjente trækker våben på Nørrebro

Civilbetjente havde gang i stavene på Nørrebro og i Albertslund

Døren står åben – Rasmus Paludan annoncerer at han i morgen vil vende tilbage til Nørrebro. Skal fascisme, nazisme og racisme stoppes – og i dette tilfælde Rasmus Paludan – sker det ved i praksis at vise provokatørerne vintervejen og nægte dem adgang til gaden. Det vil uden tvivl også igen være svaret, hvis en optræden fra Paludan bliver tilladt af politiet og gennemført.

En planlagt demonstration fra Rasmus Paludans side var sat til mandag eftermiddag i Albertslund, den er nu stoppet af politiet efter demonstrationer i området. Mindst 100 betjente blev sat ind imod demonstranterne og der blev brugt tåregas.
Paludan har også annonceret sin tilstedeværelse på Blågårds Plads klokken 13.30 og ved Værebroparken klokken 17.10.

Blasfemiparagraffen er væk – nazistiske organisationer er lovlige

Kun racismeparagraffen eksisterer som juridisk beskyttelse mod højreekstreme ytringer. At afskaffe blasfemiparagraffen som det skete i 2017 udgør nu et pres også mod fastholdelse af racismeparagraffen.

Læs artiklen om dette fra 2017
Blasfemi-paragraffens afskaffelse kan give islamofobien endnu mere frit løb
I 1930erne indførtes racismeparagraffen i straffeloven som supplement til blasfemi-paragraffen. Det skete med henblik på at beskytte jøder, som nazisterne og det yderste højre hetzede imod. Det yderste højre har længe været særdeles aktive for at få begge paragraffer afskaffet. I dag er det muslimer, som står for skud. Der er nu flertal i folketinget for at afskaffe blasfemi-paragraffen.

og kommentaren af Klaus Riis fra 2005
Terror og blasfemi

Stram Kurs har en forsvindende lille opbakning – men får masser af taletid i medierne og har efter loven ret til gaden, kun skal politiet afgøre hvornår tilladelsen skal modereres.
Det er ikke politiet eller lovgivningen, der afværger reaktionens fremmarch og provokationer, men de mennesker der over hele landet har mødt Rasmus Paludans Stram Kurs og lignende organiseringer med moddemonstrationer.

Peter Skaarup (DF), der er formand for Folketingets Retsudvalg, udtaler til DR, at Rasmus Paludans ytringsfrihed er det helt centrale, mens der til gengæld skal der sættes hårdt ind mod ”dem der fysisk angriber politiet”. Justitsministeren har udtalt det samme.

’De fremmede’ er efterhånden blevet gjort til det helt centrale og afledende tema i valgkampen, som alle ’regeringsduelige’ partier kappes om at have den strammeste kurs overfor. Og når reaktionerne indfinder sig, kan der kaldes på mere politi og lov og orden.

Lad os holde fascister og racister væk fra gaden og sætte en dagsorden, hvor de reelle politiske temaer som nedskæringspolitikken, krigene og undergravning af sundhed og velfærd bliver sat til debat.

Læs også den aktuelle artikel
Forbyd nazi i Danmark! Stop nazisternes fremstød

og

Provokationer på Nørrebro

Nej til reaktion og reaktionær politik er en del af APKs enhedsplatform til fælles kamp
Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater