Forbyd nazi i Danmark! Stop nazisternes fremstød

Forleden på den dejlige solrige aprildag, hvor titusindvis af forældre gik på gaden for minimumsnormeringer og flere varme hænder i daginstitutionerne tog en gruppe svenske nazister over Sundet for at trampe rundt i de københavnske gader.

Af Ebbe Riis Klausen

Politiet beskyttede de svenske nazisters fremstød i Danmark 6. april

Det var svenske nazister fra den for øjeblikket største nazistiske organisation – Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) med afdelinger i Sverige, Norge og Finland – der gennem en hemmelig lynmarch ville markere sig i København og derved forsøge at give deres få danske sympatisører kunstigt åndedrag. Iflg. REDOX.dk, der følger de højreekstremistiske kræfter i Norden tæt, så er det en metode NMR anvender for at kunne markere sig i de større byer uden modstand.

Det er første gang, NMR forsøger sig i København.

Selvom demonstrationen var uanmeldt forsøgte politiet ikke at opløse den. Men sørgede derimod for at antifascister, der havde fået nys om demonstrationen blev holdt væk.

Dette korte forsøg på at vise fanen kommer få uger efter at en større gruppe medlemmer og sympatisører af partiet Alternativ för Sverige tog til København for at holde konference og fest, fordi ingen svenske restauratører havde ville lægge lokaler til i hjemlandet.

Alternativ för Sverige ledes af tidligere Sverigedemokrater, der enten er blevet ekskluderet eller selv er gået fra partiet. De har bygget alliancer med blandt andre tidligere medlemmer af det nynazistiske Svenskarnas Parti, der lukkede i 2015, samt andre dele af det nynazistiske miljø i Sverige. Danskernes Parti lukkede og slukkede for øvrigt sidste år.

De svenske nazister havde i første omgang booket Comwell Konferencecenter på Amager, der dog i sidste øjeblik kom på bedre tanker efter REDOXs afdækning heraf og de mange protester, der fulgte. Det lykkedes dog til sidst de svenske nazister at finde en restauratør, der ville huse dem.

Det forekommer fuldstændig absurd – at svenske nazister tager til Danmark for med støvletramp at vise fanen – og de får tilladelse hertil af de danske myndigheder!

Hvorfor? Er det i ytringsfrihedens navn? Er det frihed såvel for Loke som for Tor? Eller er det i glemslens formildende skær at nazister åbent kan heile i gaderne?

Har man glemt at nazismen udløste Anden Verdenskrig?

Vold, undertrykkelse, grusom terror og blodig krig er nazistisk ytringsfrihed i en nøddeskal.

Mere end 50 millioner ofre blev resultatet af denne ytringsfrihed. Derfor var praktisk talt alle efter krigen enige om, at det ikke skulle gentage sig. Og derfor var der også stor enighed om at forbyde nazismen og militarismen.

Beslutningen herom blev vedtaget på de Allieredes konference i Potsdam i 1945

”Det nationalsocialistiske parti og dets forgreninger skal tilintetgøres … Enhver nazistisk og militaristisk virksomhed og propaganda skal forbydes…”.

Klar tale, der også indeholdt forpligtelser til at forhindre nazismens genfødsel. Det blev klart fastslået at det nazistiske parti ikke var et parti, der kunne måles på linje med andre partier, men en kriminel organisation.

De Forenede Nationer (FN) var et resultat af det samarbejde der blev skabt under Anden Verdenskrig for at slå fascismen/nazismen, befri de undertrykte nationer og befri verdens folk for krigens svøbe.

Forbuddet imod nazismen blev tiltrådt af Danmark og alle andre medlemmer af FN. Det var så at sige adgangsbilletten.

Forståelsen for, at nazisme er løgn og bedrag fra først til sidst, kan kun sjældent aflæses i de toneangivende mediers behandling af nazi-sagerne. Derimod har de såkaldte fem forbandede år, der for 79 år siden indledtes den 9. april 1940 med nazi-Tysklands besættelse af Danmark sat sig dybe spor i den danske folkesjæl.

Vi blev – om man så må sige – vaccineret godt og grundigt mod nazisme.

Når pressen generelt behandler fascisten Breivik i Norge, den svenske nazi-beundres uhyrlige skoledrab i Trollhättan og nu Christchurch-morderen i New Zealand, der systematisk likviderede muslimer, som var samlet til fredagsbønnen som individuelle hadforbrydelser, så undlader man bevidst at fastholde erfaringerne om nazismen, som forbrydelse mod menneskeheden og svækker derved virkningerne af den antifascistiske vaccine.

Heldigvis virker vaccinen endnu.

Det afspejles klart i, at de Nye Borgerlige har travlt med at rense sig for de mest højreekstreme medlemmer, der lidt for åbenmundet har givet udtryk for racistiske og nazistiske synspunkter.

Der er jo snart valg. Og det er alt for belastende for de Nye Borgerlige med medlemsudtalelser af den karakter. Så skal de gøre sig nogen som helst parlamentariske forhåbninger er der ingen vej udenom at skille sig af med disse folk.

Og husker vi tilbage, så kan man se at Dansk Folkeparti har været igennem nøjagtig samme proces med udrensning af de mest ekstreme medlemmer.

Og Fremskridtspartiet? Her tog en yngre fru Kjærsgård som nybagt leder af partiet sammen med sin mand til Taiwan i 1988 for som æresgæst at deltage i World Anti-communist League (WACL). WACL var dannet i 1966 på initiativ af Taiwans daværende præsident Chaing Kai-Shek. Organisationen tillægges af eksperter ansvaret for en stor del af den fascistiske terror i 80’erne og 90’erne, bl.a. den blodige terroraktion på Bolognas banegård i 1980.

WACL talte medlemmer som Hitlers ynglings soldat Otto Skorzeny, Paraguays daværende diktator Alfred Stroessner og Chiles general Pinochet.

Otto Skozeny var en uhyggelig torturbøddel, der for øvrigt var idemand bag sprængningen af Tivoli under besættelsen. Stroessner sad i 35 år i spidsen for et uhyggeligt undertrykkende diktatur, der var et yndet tilflugtssted for Nazi-Tysklands krigsforbrydere, bl.a. Josef Mengele.

I september 1988 fremdrog Det Fri Aktuel sagen på forsiden med overskriften: Fascisters æresgæst på Taiwan.

Men det var dengang. Nu værner Tingets førstedame nidkært om tonen på Christiansborg og mener at racisme er et grimt ord, man ikke der må bruge om nogens synspunkter.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater