Forældre på barrikaderne – billeder fra en landsdækkende demonstration

I titusindvis gik småbørnsforældre over hele landet i lørdags i demonstration for flere voksne i daginstitutionerne. I 56 byer samlede man sig om kravet, og selv i mindre byer var der flere hundrede på gaden. Utilfredsheden over de helt elendige og utilstrækkelige normeringer har hobet sig op i årevis, og i det øjeblik der blev taget et initiativ spredte det sig som en løbeild. Et flot eksempel til efterfølgelse på de utallige andre områder hvor velfærden er skåret væk.

Hver dag sit nye nedskærings- og arbejdsgiverkrav – mens politikerne vrider sig for at fremstille ligegyldige detaljer som afgørende politiske forskelle nu hvor krydset snart skal sættes. EU-kursen er de mulige regeringspartier enige om: Ud med velfærd – ind med privatisering, løntilbageholdenhed og “effektivitet”.

Er børnehaven blevet til en uansvarlig opbevaringsfabrik, så kan du flytte dit barn til en privat børnehave, hvor de der kan betaler ekstra for en højere normering, hvis du har sparet nok op kan du stadig gå på pension som 65-årig, er du bekymret for fremtidens velfærd – så køb en ‘velfærdsforsikring’. Når halvdelen af regionens buslinjer bliver lukket ned – køb en bil.

Politikere og arbejdsgivere planlægger en fremtid med stadig større klasseskel. Der er brug for at forældreoprøret breder sig og alle der er pressede siger STOP – som buschaufførerne, de DSB-ansatte, som den store OK18- bevægelse, som de sociale bevægelser og mange andre har gjort det.

Se også

Mød det kæmpende Danmark 1. maj

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp

Indtryk fra lørdagens demonstrationer – København, Århus, Odense, Slagelse, Køge, Holbæk…


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater