Fagbevægelsen vil forære skattekroner til erhvervslivet

Det er hverken manglende overenskomster i DSB, den skæve uligeløn, nedskæringerne for offentlige ansatte eller forringelsen af dagpengene, der står på Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) dagsorden på deres møde i dag. Det er derimod beskyttelsen af erhvervslivets interesser.

– Som fagbevægelse har vi et ansvar for at være med til at sikre de rammevilkår for erhvervslivet, som kan give os fremtidens arbejdspladser, siger Lizette Risgaard, formand for FH forud for mødet.

Fagbevægelsens Hovedorganisation: Værdi til arbejdsgiverne

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil have mangedoblet investeringer i danske virksomheder.

Det skal ske med endnu en ny statslig milliardfond, der med garantier fra den danske stat i ryggen skal hente kapital på det internationale lånemarked. Det bliver de danske skatteydere, der skal betale regningen når det går galt. Og erhvervslivet slipper uden at betale en krone.

Det er en gammel løgn, at penge til erhvervslivet skaber arbejdspladser. Nærmest i takt med at pengene er fosset ud af statskassen, er arbejdspladserne fosset ud af landet. Og nu vil FH så at dens medlemmer, som er dem der rent faktisk betaler skat, skal betale endnu en ny gratis lånekasse for toppen af dansk erhvervsliv. Det er nemlig de store monopoler som Vestas, der skal beriges, med investeringer i miljø og klima.

For et år siden fyrede Vestas 430 arbejdere, da de lukkede afdelingen på Lolland. Den var flyttet til Spanien efter at have fået 90 millioner i støtte fra EU for at flytte virksomheden til et andet EU-land.

Derved skriver Vestas sig ind i rækken af danske virksomheder, der også tæller Grundfos og Coloplast, som har modtaget millioner, når de åbner produktion i udlandet og efterfølgende lukker herhjemme. Danske selskaber har modtaget over 700 millioner kroner i EU- og statsstøtte over de seneste 10 år. På de samme virksomheder er mindst 4.500 danske arbejdere blevet fyret.

I stedet for at forgylde dens slags må vi kræve, at arbejdsgiverne selv betaler. De dræner statskassen for penge, der kunne være gået til at folkeskoler, ansatte på sygehuse og hjemmeplejen, ansatte i daginstitutioner og de tusinde andre steder der mangler varme hænder og jobs. Det er et af hovedkravene i APK enhedsplatform Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! ”

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, deltager i dag på FH’s konference og bakker op om endnu en gavefond til de største virksomheder på skatteydernes regning.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater