Pernille Grummes tale ved overrækkelsen af kunstnernes Fredspris 2018 til Gerd Berlev


Kære Allesammen og rigtig hjerteligt velkommen.

Vi skal som altid overrække vores fredspris, høre noget musik og afholde kunstauktion.

Som vi varslede sidste år, ville bestyrelsen skrue lidt ned for vores aktiviteter, men vi har været i Fælledparken 1. maj og deltaget i flere fredsdemonstrationer med vores banner og budskaber.

Jeg selv blev bedt op at opstille for Folkebevægelsen mod EU, og blev også valgt til kandidat. Mit mål er at få militarisering og krig på dagsordnen, og det bruger jeg mange kræfter på. Fordi:

EU blev solgt til os som fredens projekt. Det var løgn. Den enorme militære oprustning handler absolut ikke om fred, men om penge og magt.

Man slås om milliarder til forskning i dræberrobotter. Lobbyisterne arbejder på højtryk og danske universiteter står på spring for at få en bid af de 100 milliarder kr. fra EU’s såkaldte forsvarsfond, og de samarbejder villigt med kynismens højborg, Lockheed Martin.

Det er fuldt lovligt for dødsindustriens lobbyister at agere som påvirkningsagenter over for de forskellige EU-lande, men det er suspekt eller ulovligt at advare imod dem! Det er absurd!

I Danmark behandles på tirsdag et lovforslag om, at det skal kunne give 12 års fængsel at sætte spørgsmålstegn ved rimeligheden i at smide bomber over civilbefolkningen i lande, der intet har gjort os.

EU har et projekt, der hedder COMPACT, som bruger 124 mill. EURO på at lade antropologer og sociologer undersøge de kættere, der ikke tror på, at de førte krige handler om at indføre fred og demokrati i andre lande. Så disse uregerlige mennesker er åbenbart farlige, for de spreder mis, eller dis information, eller fake news som er det nye ord for konspirationsteorier.

Et andet projekt hedder East Stratcom taskforce. De uddanner ifølge sig selv såkaldte nøglemeningsdannere, der skal advare om, at Russerne udgør en voksende trussel, på trods af at chefen for forsvarsakademiet, Jens Ringsmose, udtaler, at det et meget lidt sandsynligt, at Russerne vil angribe os. Men oprustes skal der, fjender eller ej.

Men Marie Krarup, som jeg ellers ikke er særlig enig med, forklarer helt præcist, hvad meningen med East Stratcom er: ”Den kriminaliserer bestemte holdninger, i sær EU-kritiske holdninger. Ytringsfrihed og mediefrihed bør kunne bekæmpe falske og forkerte nyheder. Det er en sofistikeret form for censur.”

Her er jeg helt enig med hende. Bortset fra, at jeg ikke synes, det er særlig sofistikeret. Det er grov orwelsk overvågning og underminering af den ytringsfrihed, som Struense indførte i 1770.

Hvad forskellen i øvrigt er på meningsdannere, lobbyister og påvirkningsagenter, tror jeg ikke selv et geni som Søren Pape vil kunne forklare.

Og hvad skal al denne overvågning og registrering bruges til? Hvad skal der ske med alle disse mere selvstændigt tænkende mennesker, der tillader sig ikke at tro på det medierne og politikerne forsøger at bilde os ind?

Hvordan kan det være tilladt at lobbye og lyve for at opildne til krig, men strafbart at agitere for sandhed og fred ?

Og endelig: Hvem afgør, hvad der er fake news? Er det mon CIA ? Eller paven?

Dramatikeren Harold Pinter, som jeg også citerede sidste år, mente, at det er vores pligt,- det er faktisk obligatorisk, at vi bestræber os på at definere den virkelige sandhed om vores liv og vores samfund. Jeg er helt enig: For Uden sandhed får vi ingen fred.

En af dem, der arbejder fuldtids for at få folk til at slukke for den store bagedyst og blive aktive i kampen mod løgne og krig, skal modtage vores fredspris i år. Danmarks freds-aktivist nr. 1, Gerd Berlev.

Kære Gerd

Det er mig altid en stor glæde at overrække vores fredpris til en krigsmodstander, og det er det sandelig også i dag. Jeg kunne bruge de næste tyve minutter på at lovprise alle de demonstrationer og freds-arrangementer, du har taget initiativ til, men jeg tror de fleste ved, at du har stået bag demonstrationer mod Irakkrigen, Afghanistankrigen, Syrienkrigen, afholdt fredsfestivalerne i Karens Minde, arrangeret koncert i Danmarks Radios Koncertsal for at mindes 40’års dagen for militærkuppet i Chile, være medstifter af kampagnen Nej Tak til Nye Kampfly og foreningen Tid til Fred-Aktiv mod Krig, og er ikke mindst i evig opposition mod NATO.

Det er dig der sender pressemeddelelser, indhenter tilladelser, bestiller plakater, løbesedler, fakler, faner, badges, boder, scener, ladvogne, telte, teknikere, talere og musikere. With a little help from your friends…

I 1884 skrev August Strindberg: ”Udenrigspolitik er samarbejde mellem de forskellige nationers overklasser.”

Det er det stadig. Et makkerskab mellem dem, der vil eje det hele, mod alle os andre. Eliten, The Deep State, eller hvad vi nu skal kalde psykopaterne. For psykopater er det,- man kan kun komme til tops i magtapparatet, hvis man er følelsesmæssigt afstumpet. De velmenende bliver som bekendt myrdet. Det ved jeg, vi også er enige om.

Jeg er dybt imponeret over din enorme viden. Jeg kan altid lige ringe, når der er noget med f.eks NATO jeg ikke har fattet. Og der er en hel del. For to uger siden sad vi i Cafeen hos Paludans boghandler og talte om alle de ting, jeg lige har stået og sagt om, at det bliver mere og mere kriminelt at ønske fred på jord,- og jeg ved, jeg altid kan være sikker på, at du har gennemskuet magtens kryptiske argumenter og dunkle hensigter.

Du har bedt om selv at få lov til at sige noget, og jeg har en stærk fornemmelse af, at det lige præcis handler om NATO, så hvad du har bedrevet for at få denne angrebsalliance bragt til ophør, skal du selv have lov til at fortælle.

På Kunstnere for Freds vegne vil jeg gerne sige tak for godt samarbejde og venskab i mange år og : Ingen kan nogensinde klandre dig for, at der ikke er udbrudt fred for længst! Og derfor skal du have vores pris.

Tillykke.

Læs også

Gerd Berlev modtager årets Fredspris – Reportage fra et flot arrangement på Krudttønden
KPnet 26. november 2018

Gerd Berlevs takketale ved modtagelsen af Kunstnernes fredspris 2018
KPnet 26. november 2018

Fredsprisen er tidligere bl.a. givet til Annisette Koppel, Anders Kærgaard, Anton Nielsen og Arne Würgler.

Læs mere om Kunstnere for Fred

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 26. november 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater