Folketinget vedtager nedrivningslov – Oktober Radio Aarhus

I første del af ugens radiopodcast taler vi om loven til initiativer til afvikling af almene boligområder hvor der bor ”for mange” der er socialt udsatte eller har invalidepension. En del af den såkaldte Ghetto pakke.

Torsdag den 22. november 2018 vedtog Folketinget loven om nedrivning og tvangssalg af almene familieboliger. Angrebet på samfundets udsatte og på de almene boligorganisationer er på alle måder en skændsel.

Logikken er kort sagt at hvis man er så uheldig at man er kommet til skade på sit arbejde eller er psykisk syg, eller blot har været arbejdsløs i så lang tid så man er røget på bistandshjælp. Så vil samfundet til gengæld rive din lejlighed ned.

Samtidig udgav Kraka en undersøgelse der viser at der mangler billige boliger, og det er hovedårsagen til at der stadig findes mere en 6000 mennesker der på den ene eller anden måde er hjemløse i Danmark, gruppen består i stigende grad af unge der lever på sofaer hos bekendte uden råd til et sted at bo.

Skal de socialt udsatte og de psykisk syge, og misbrugere væk fra herberger, så kræver det ikke nedrivninger, men at samfundet sikre flere billigere boliger i byerne. Men det vil man ikke have, og hvor skal folk så bo?

I Holland har man også forsøgt sig med nedrivninger af boligområder hvor der boede ”for mange” socialt udsatte, og her efter et par år er resultatet tydeligt, antallet at socialt udsatte er det samme, og ”problemet” er blot rykket et andet sted hen.

Man hjælper altså ikke de svageste ved at river deres hjem ned, eller ved at sælge almene boliger eller omdanne dem til ejerlejlighed som de fattigste ikke har råd til. Så hvor skal de fattige bo henne, det er vi sgu ligeglade med siger Folketinget, det er jo et frit land, så bare ud af vagten.

Derfor deltag i de fortsatte protester.
Læs mere her:
Nej til ghettoplan – udsmidning og ekspropriation – Forsvar beboernes ret til deres bolig!

Loven som vedtaget:
Lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger og lov om leje

 

I sidste del af udsendelsen omtaler vi en udstilling der er kommet til Steno Musset i Århus, hvor man kan se den lille russiske rumkapslen, Soyuz TMA-18M, som i 2015 fragtede den danske astronaut Andreas Mogensen op til den internationale rumstation.

Det er meget sjovt at se hvor lille den er, og utroligt at der er plads til tre personer. Rusland er i øjeblikket de eneste der har teknologien til at sende kosmonauter og astronauter til ISS, og det er i virkeligheden en teknologi der blev udviklet tilbage i 60erne og 70erne i Sovjetunionen og ikke har forandret sig meget siden. Og faktisk har rødder helt tilbage til 50erne da Sovjetunionen stadig var socialistisk og var en førende teknologisk magt i verden.

Til næste år forventer USA at de er klar med et nyt rumfartøj, så de igen kan sende mennesker ud i rummet, og samtidig bane vejen for at også mere almindelige dødelige kan få en tur/retur, uden de begrænsninger i vægt og størrelse der er i Soyuz.

Men når man står og kigger på disse bedrifter og læser hvor mange mia. stormagterne bruger på meget specialiseret forskning, og rumfart til underholdnings- og militærindustrien, så er det svært at blive begejstret når man ved at halvdelen af Jordens befolkning knap har adgang til rent vand og skolegang.

Vi har den viden der skal til for at løse verdens problemer, derfor er forskning der ikke gavner de fattige, men blot cementerer imperialisternes magt, ikke et skridt frem for menneskeheden.

Link
Steno Museet:Science Museerne Aarhus Universitet 

 

HØR UDSENDELSEN HER


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 25. november 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater