Selma Gürkan fra Tyrkiets Arbejderparti retsforfølges for påstået ‘terrorpropaganda’

Forkvinden for Tyrkiets Arbejderparti EMEP anklages for ‘terrorpropaganda’. – Hun har for nylig holdt en kritisk tale om Erdogan-regimets invasion af Afrin og krig i Syrien. Hun kommer for retten den 9. oktober.

Selma Gürkan – EMEP

Det tyrkiske Erdogan-regime indledte i januar 2018 en militærinvasion i Afrin i det krigsplagede naboland Syrien – ironisk betegnet som ‘Operation olivengren’.

Tyrkiets Arbejderparti EMEP har altid kritiseret denne intervention i et naboland og ført en kampagne imod den for at bidrage til at nedsænke regionen i krigens hængedynd og understreger, at alle militærstyrker – og i særdeleshed de imperialistiske skal trække sig ud af regionen, og at folkene må afgøre deres egen skæbne.

Nu skriver EMEP:

‘Landets politiske ledelse definerede imidlertid denne intervention som krig og har forsøgt at gøre alle modstanderne af den tavse. 16 medlemmer og funktionærer i vores parti er blevet arresteret for at have delt nyhedsinformation og udtalelser på de sociale medier. De er blevet løsladt efter den første fremlæggelse for en domstol.

Selma Gürkan, forkvinden for vores parti, kritiserede i en tale før rettergangen mod vores lokale repræsentanter Neslihan Karyemez og Bilal Karman endnu engang Afrin-operationen og forfølgelsen af vores medlemmer.

Det er blevet betegnet som terrorpropaganda, og vores forkvinde stilles også for retten.

Det er at forfølge det tyrkiske folks krav om fred og demokrati.’

Den første retsdag mod Selma Gürkan er berammet til den 9. oktober 2018 i Istanbul.

Retsforfølgelsen af Selma Gürkan. EMEP og andre demokratiske kræfter vækker harme langt uden for Tyrkiet.

Der protesteres og sendes støtteudtalelser i forbindelse med høringen med krav om at droppe anklagen mod Selma Gürkan og stoppe forfølgelsen af modstanderne af Erdogan-regimets krigseventyr og de demokratiske rettigheder.

Arbejderpartiet Kommunisterne udtrykker sin solidariske støtte.

Se også

Stop Erdogans krig: Demonstration 6. oktober 13-14

Tyrkiets Arbejderparti EMEP kræver stop for krigen mod kurderne i Syrien
KPnet 23. januar 2018

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne