Folketinget åbner: Valgkamp og protester

Den ny folketingssamling indledes i dag. Der lægges op til en fortsættelse af EU-nedskæringspolitikken – og til forstærket valgkamp og forstærket modstand mod nedskæringsreformerne. Den åbnedes under under stor ballade om en homofobisk præst.
 Den parlamentariske opposition har benyttet folketingets åbning til at markere fælles fodslag. Den ville godt høre på en præst ved åbningsceremonien – men ikke en angiveligt homofobisk præst. Kristendom og dansk politik kører ellers fint sammen.

Den nu angiveligt forhenværende “homofob” i præstekjole blev hovednyheden både i aviser og TV og overskyggede alt andet.

Dermed fik S (hvis næstformand blev væk), SF og Ehl markeret at de står ubrydeligt sammen. De fik også markeret, at de er med på den globale amerikansk styrede kampagne mod homofobi, der sætter dette spørgsmål over alle andre i international menneskerettighedspolitik USA og Trump fin – Rusland og Putin meget skidt.

EU og EU-parlamentet har også tilsluttet sig denne hykleriske afledningskampagne, der bruges til at legitimere krigsforberedelserne og den øgede krigsfare, ikke mindst på det europæiske kontinent.

Folketinget åbner op for både en fortsættelse af nedskæringspolitikken – i de sidste år sat i værk af Løkke-regeringen, men tidligere af Thorning, Mette Frederiksen og Co. Og selv i ‘opposition’ har S stemt for VLAK-regeringens nedskæringsreformer. Tiltroen til Frederiksens løfter om en anden kurs kan ligge et meget lille sted.

Men der er et folketingsvalg på vej, hvis nøjagtige dato kan afgøres af statsministeren. Og der kommer EU-parlamentsvalg den 23.-26. maj 2019. Så der føres en dobbelt valgkamp fra folketingsårets start, der vil fylde de borgerlige medier med løfter og fake news.

Modstanden mod nedskærings-, EU- og krigspolitikken kommer ikke fra den bovlamme ‘rød-grønne’ opposition. Ikke fra socialdemokraterne – og ikke fra SF, Alternativet eller Enhedslisten. Eller fra det parlamentariske spil, som mest af alt er spil for galleriet.

Den kommer fra det store flertal, der er ramt og rammes af den reaktionære ‘reform’-politik. Og den manifesterer sig kraftigere og kraftigere. Den er synlig på gaderne – og den bliver synlig også ved folketingets åbning,

Se

VELFÆRD, LIGHED OG BOLIGER TIL ALLE – DEMONSTRATION VED FOLKETINGETS ÅBNING 2. OKTOBER 16.30-18

Se også

NATO og EU har brug for Danmark i sin krigsoprustning
Af Dorte Grenaa


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 2. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater