Tid til fred: Den massive oprustning i Norden må stoppes

Antikrigsinitiativet Tid til fred – Aktiv mod krig har holdt stormøde for at planlægge efterårets aktiviteter. Et af de store omdrejningspunkter for fredsarbejdet i efteråret er protesterne mod NATOs oprustning og krigsforberedelser i Norden.

NATO tager netop nu de første skridt til permanente militærbaser i Norden, blandt andet i Nordnorge. Oprustningen skal forstås både i forhold til inddæmning af Rusland og nu også Kina og i forhold til nye handelsveje hen over Arktis, der vil opstå i takt med at isen smelter.

De nye danske kampfly, der er designet til at kunne flyve med atomvåben,  skal også ses i lyset af en samlet NATO-oprustning i Norden. Tid til Fred planlægger derfor protester i forbindelse med en stor NATO-øvelse – Trident Juncture –  der netop finder sted i Nordnorge i efteråret.

Den 25. oktober – en af de dage hvor militærøvelsen gennemføres – mødes aktivister således på Fredstrappen ved Nørrebroparken i København med Tid til freds banner ”invester i velfærd, ikke i våben”.

Forinden vil der være flyeruddeling for at informere om øvelsen i Norge. Tid til fred opfordrer desuden de aktivister, der har mulighed for det, til at tage til Oslo den 27. oktober, hvor den norske krigsmodstand arrangerer et stort protestmøde mod militærøvelsen.

Se også om  modstanden mod Trident Juncture i Norge

– Alle krefter trengs!

Desuden fortsætter Tid til fred traditionen med fredscafeer. Den første bliver den 11. oktober og kommer til at handle om de økonomiske handelskrige – blandt andet mod Iran og nu også mellem USA og Kina.

Desuden er der planlagt en fredscafe om EU’s oprustning og EU-hæren og derudover en kulturaften om fredssange,  og hvordan man kan bruge kulturen i kampen mod krig.

Se mere og følg med i aktiviteterne

Tid til Fred – Aktiv mod krig – Hjemmeside

Facebook

Se også

NATO og EU har brug for Danmark i sin krigsoprustning
Af Dorte Grenaa

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  24. september 2018

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater