Det er de riges krige og de fattige der dør – Af Pernille Grumme

Pernille Grummes tale for Kunstnere for fred 1. maj 2018 på Den røde plads i Fælledparken

Som nogle måske har bemærket, har vi et motto i Kunstnere for Fred. Det er ganske enkelt: Uden Sandhed Ingen Fred.

Sandheden er, at vi bliver løjet for så det driver. De fleste krige er startet på en løgn.

Hvad har kampen for sandhed og fred at gøre med arbejdernes internationale kampdag, kan man måske spørge? Svaret er: En hel del! For det er de riges krige, men det er de fattige, der dør.

Som medlem af NATO, er vi som bekendt allierede med USA. Så når USA vil i krig, går Danmark med uden at stille alt for mange ubehagelige og kritiske spørgsmål, f.eks. om hvorfor vi nu skal det, og hvad den udvalgte fjende egentlig har gjort os. Pyt,- næh vi gør det bare, med den begrundelse at ”vi jo står i stor gæld til USA, der jo kom og reddede os under 2. verdenskrig.”

At det rent faktisk var russerne, der bankende nazisterne, taler vi ikke om, da vi partout skal være uvenner med russerne, fordi det er USA jo altså bare! Så vi adlyder blindt.

Ingen af de politikere, der besluttede, at vi skulle deltage i krigen mod terror ved at angribe Afghanistan, Irak, Libyen og Syrien, har imidlertid ulejliget sig med at undersøge, om de begrundelser vi fik for vores følgagtighed, egentlig var sande. Og af en eller anden uransagelig grund spørger vores journalister heller ikke om det.

Endsige undersøger det selv! For det er jo så ganske vidst, at disse lande truer os, og i øvrigt må vi stole på de informationer, vi får fra Washington.

Men man behøver hverken at være en Einstein eller en Sherlock Holmes for at finde ud af, at deres postulater er løgn. De er ikke bevist! Det er det, der hedder Fake News, mine damer og herrer!

Man har hævdet, at vi skulle skifte regimerne i de nævnte lande ud for at indføre demokrati. Undskyld, men er der nogle her, der tror på, at høgene i USA sidder og bekymrer sig om, om der er frie valg i Mellemøsten? Jeg gør ikke!

Og skulle de virkelig være ramt af hjertevarm empati, så befrier man ikke et folk, ved at sønderbombe deres byer, infrastruktur, hospitaler, skoler og lemlæste eller myrde millioner af uskyldige mennesker!

Det er selvfølgelig heller ikke sandt! Nej, det er LØGN! Det handler geopolitik! Om at stjæle deres olie, gas, uran, litium eller deres opiumsvalmuer!

Hvordan får man så befolkningerne i NATO-alliancen med på at angribe og smadre det ene velfungerende land efter det andet og sende unge mænd i krig? Jo, det gør man ved at dæmonisere landenes ledere og hævde, at de vil bruge masseødelæggelsesvåben mod os, eller har massakreret deres borgere, eller har angrebet dem med med giftgas. Jah! Det er ganske vidst! Men det er ikke bevist!

Og uafhængige kommissioner har hver gang afsløret, at disse påstande var løgn! Iscenesatte såkaldte Falske Flag-aktioner, som så bruges som undskyldning for at angribe. Disse rapporter bliver naturligvis ikke omtalt i medierne.

Hvorfor – kan man med rette spørge – kan det ske igen og igen? Og er det mon snart Irans tur? Og hvorfor gør pressen ikke noget, som de demokratiets vagthunde, de burde være?

Fordi kun seks kæmpestore koncerner ejer alle vestens medier og bestemmer hvad, der skal gentages igen og igen og hvad, der er tabu. Og fordi CIA kontrollerer dem allesammen.

Derfor kan man ikke få optaget en eneste kronik eller et læserbrev, der afslører løgnene, i en dansk avis.

Og derfor hører vi heller ikke om de israelske bosættere, der hver eneste dag med vold og magt annekterer en bid af Vestbredden og slår de mange protesterende ihjel.

Og derfor får vi ikke at vide, når der bliver anvendt hvidt fosfor mod palæstinenserne i Gaza, for det er ganske enkelt FORBUDT, at kritisere Israel.

Men disse overtrædelser af menneskerettighederne, der har stået på i 70 år, er ikke de eneste uhyrligheder, vi ikke hører om.

De færreste aner sikkert, at USA i dag er militært engageret – med alt hvad det indebære af død og ødelæggelser – 172 steder i verden.

For USA er simpelthen afhængig af krig, og igangsætter dem selv, da deres absolut største industri og eksport er våben. Der er i den grad penge i krig, og verdensfred vil betyde økonomisk kollaps for USA.

USA bruger omkring 800 milliarder dollars om året på krigsmateriel, og dette beløb skal forøges. De amerikanske skatteydere plukkes og fattigdommen stiger eksplosivt.

Vores eget forsvarsbudget er på 20 milliarder, og det skal som bekendt fordobles.

Claus Hjort Frederiksen begrunder det nu med truslen fra Rusland, som ”jo har annekteret Krim..” Den sætning kører i en båndsløjfe, og ingen kritisk journalister minder ham om, at Krims befolkning valgte at tilhøre Rusland frem for det fascistiske Ukraine.

Og så var der to mennesker på en bænk i England, der angiveligt, formodentligt, ”most Likely” er blevet forgiftet af russerne. Jah! Det er ganske vidst – men det er ikke bevist!

Hvorfor kræver man dog ikke beviser før man handler? Hvorfor trækker man straks diplomaterne hjem og optrapper konflikten med russerne?

Og hvem er det egentligt, der truer hvem? Rusland er fuldstændig omringet af NATO-baser, og der ligger kæmpe amerikanske krigsskibe i både Østersøen og Sortehavet tæt på Ruslands kyster. Hvis store russiske krigsskibe lå linet op ud for Miami Beach, eller hvis russiske raketbatterier var opstillet i Canada, ville der lyde et mega globalt ramaskrig!

Men stærke kræfter ønsker krig, og så skal vi bare opruste.

Hver dansker – barn som voksen – bruger 4320 kr. om året på krig. Hvad får vi så til gengæld? Tryghed,- nej. Utryghed? Ja, for vi skaber fjender!

Selvfølgelig får vi fjender, når vi smadre det ene land efter det andet. Og hvad gør de mennesker, hvis lande er sønderbombede? Flygter selvfølgelig! Kommer de så herop med kærlig taknemmelighed i deres hjerter? Nej, det ved Gud, de ikke gør! Den direkte sammenhæng mellem den førte såkaldte forsvarspolitik og de voksende flygtningestrømme, er der bare ingen der taler om. Tabu!

Det er imidlertid de samme politikere, der altid stemmer ja til dansk krigsdeltagelse, som ikke vil modtage de mennesker, vores såkaldte forsvars-alliance har gjort til flygtninge.

Fordi de ødelægger sammenhængskraften! (Den er sandelig også ødelagt hjemme hos dem selv.)

De er en økonomisk belastning – og der skal jo være råd til nye angrebsfly…!

Det er fuldstændig grotesk! Så både af hensyn til de mennesker hvis hjemlande, vi har smadret, og af hensyn til Danmark, hvor folk hele tiden skal løbe hurtigere, hvor man slås med underbetalte østeuropæere om arbejdet, hvor uligheden og fattigdommen stiger og hvor velfærdssamfundet i den grad smuldrer, må vi sige: SÅ STOPPER VI !

Vi vil ikke mere deltage i USA-rovmorderiske krige, der udelukkende handler om magt og ressourcer!

Når pressen ikke tør stille de kritiske spørgsmål, men tvært i mod er på magtens side, så må vi selv gøre det! Vi må selv undersøge tingene, kræve svar af vore folkevalgte, informere hinanden og dele de sande nyheder på de sociale medier!

Lad dem bare forsøge at latterliggøre os og kalde det, jeg her har sagt, for konspirationsteorier eller Fake News – det er det ikke! Det er Real News! En beviselig, virkelighed, som vi ”folket” må og skal handle ud fra, for ellers for vi aldrig fred.

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  2. maj 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater