Nej til krig mod Syrien – Stop USA’s krigsoptrapning – Ingen dansk krigsdeltagelse!


Udtalelse fra Stop terrorkrigen – Ud af NATO

Donald Trump og USA truer Syrien med et militært angreb – et angreb der kan føre til direkte konfrontation med Rusland og sætte verden i brand. Som begrundelse angives et giftgasangreb, der hæftes på det syriske styre, trods manglende undersøgelse – endsige beviser.

Vi har set det før. Som da Bush, Blair og Fogh i 2003 ’vidste at Irak havde masseødelæggelsesvåben’. Irak krigen blev gennemført på baggrund af en løgn. Dette må ikke gentage sig!

En krig mod Syrien vil stride mod FN’s charter og være uden lovligt mandat. Det vil være en angrebskrig gennemført udelukkende for at sikre imperialistisk fodfæste i et Syrien, hvor det ikke er lykkedes USA at indsætte en lydregering, der vil garantere USA’s indflydelse og økonomiske interesser.

Et kommende angreb koordineres nu mellem USA, Frankrig og Storbritannien. Danske politikere har på forhånd erklæret deres uforbeholdne støtte, og regeringen har meddelt, at ’Danmark vil støtte hvad USA finder frem til’.

Et suverænt land kan blive angrebet, blot fordi det ikke underlægger sig USA-imperialismen, og det officielle Danmark følger med uden at sætte spørgsmålstegn ved løgnen.

En krig mod Syrien vil uundgåeligt betyde en konfrontation med Rusland – en konfrontation der vil indebære en stor risiko for at antænde en ny storkrig, hvor også muligheden for brug af atomvåben ligger som et skræmmende perspektiv.

Det er op til alle progressive kræfter i verden at stoppe denne krig. Også i Danmark må der organiseres til modstand. Vi må stille krav om stop for dansk krigsdeltagelse og stop for støtten til de imperialistiske alliancer.

Stop terrorkrigen – Ud af NATO opfordrer den danske krigsmodstand og alle progressive og fredselskende kræfter til at fordømme denne nye imperialistiske aggression. Vi må igen gå på gaden – og få sendt et klart signal om, at krigspolitikken og dansk krigsdeltagelse i ulovlige krige aldrig vil blive accepteret.

Stop den ulovlige krig mod Syrien!
Stop for dansk krigsdeltagelse!

Stop Terrorkrigen – Ud af NATO d. 13. april 2018

 

Følg Stop Terrorkrigen – Ud af NATO på facebook

Hjemmeside her

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 13. april 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater