Klar melding fra de københavnske forældre: Vi bakker op om pædagogerne

Københavnske forældre var tirsdag eftermiddag samlet i Nørrebrohallen til stormøde for at diskutere den mulige nærtstående storkonflikt. Mens mødet stod på blev forhandlerne smidt ud af forligsinstitutionen – sendt hjem uden aftale om nye forhandlinger. Meldingen fra mødet og forældrene i København er klar: Vi bakker op om pædagogerne.

Ud over at pædagoger ligesom så mange andre offentlige ansatte er lockout-truede, er pædagoger i institutioner i Bispebjerg og på Nørrebro udtaget til strejke. En af udfordringer er at mange børnehaver kan holde åbent under strejken. Dels fordi pædagogmedhjælpere ikke er udtaget og dels fordi der nogle steder er nok uorganiserede til at holde åben. Derfor er støtten fra forældre meget vigtig.

Og opbakningen blandt fra forældrene var stærk på mødet Der blev diskuteret mange ideer til aktioner man som forældre kan lave for at bakke op om pædagogerne blandt andet blev det besluttet at lave en fælles aktion for hele København hvor forældre og børn dekorere hvide ”FOA-hænder” med børnetegninger og politiske budskaber. Hvis man vil være med til aktioner, skal man kontakte Københavns Forældre Organisation.

At en konflikt kan blive en realitet, blev meget præsent på mødet da forhandlerne fra fagforeningen i forligsinstitutionen blev smidt ud fra forhandlingerne imens mødet stod på. Det gav forældrene endnu mere lyst til at gå i aktion.

På mødet deltog ud over forældre fra hele København både LFS, som organiserer de københavnske pædagoger, og KFO,  som organiserer forældrene – og det var tydeligt på mødet at forældre og pædagoger står sammen.

Se også

OK2018: Lønnen skal op – klækkeligt og i kroner og øre
KPnet 3. april 2018

Tror ikke på en fair mæglingskitse
Af Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 3. april 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater