Storkonflikten udsat: Fasthold mobiliseringen!

Storkonflikten på det offentlige område er blevet udsat med 14 dage i forventning om at der indgås en aftale inden da. APKs forkvinde Dorte Grenaa understreger, at et råddent forlig ikke vil blive accepteret.

Forligskvinden har onsdag aften udskudt strejke- og lockoutvarslerne med 14 dage. Sofie Løhde siger,  hun har strakt hånden ud på lønnen,  og at meget lidt skiller. I kommunerne og regionerne taler man om et miniforlig på lønnen

– Men vi vil ikke acceptere et råddent forlig, siger APK’s forkvinde Dorte Grenaa.

– Det drejer om mere end løn. Det drejer sig i den grad også om arbejdstiden som regionerne markant vil forringe i sundhedskartellet. Det drejer sig om lærernes arbejdstidsregler og overenskomster, der skal på plads. Det drejer sig om, at vi ikke kan acceptere en forlængelse af arbejdsugen med 2 1/2 time uden løn ved at fjerne den betalte spisepause. Alt det kan der ikke gives køb på.

Det gælder derfor om nu at forsætte mobiliseringen, solidaritetsarbejdet og protesterne. Og om at gøre det klar for fagbevægelsens forhandlere,  at et råddent kompromis ikke vil blive accepteret af de offentlige ansatte eller af det nedskæringsramte Danmark.

Se også

Nu skal der fuld styrke bag OK-kampen
Af Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 28. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater