Regeringen: “De arbejdsløse straffes alt for lidt”

Arbejdsgiverne er trætte af de arbejdsløse. Ukvalificerede mennesker, der overfalder dem med upassende jobansøgninger. Troels Lund Poulsen har løsningen: Effektive straffe – 80 forvirrende sanktioner skal koges ned til 4 – og kommunernes strafrate skal kontrolleres.

De arbejdsløse skal efter reglerne søge flere jobs hver uge for at bevare deres dagpengeret, og skriftlige ansøgninger skal sendes til arbejdsgivere. Det er arbejdsgiverne efterhånden godt trætte af. Hvad skal man med alle disse ansøgere, man ikke kunne drømme om at ansætte?

Hvordan de arbejdsløse har det ved denne formålsløse søgen interesserer ikke beskæftigelsesministeren, men arbejdsgivernes problem må løses. Det er jo helt uacceptabelt.

Troels Lund Poulsen udtaler, efter en undersøgelse fra Dansk Erhverv: Der er behov for nye straffe til ledige, så de ikke spilder virksomhedernes tid.

Efter hans arbejdsgiverlogik er der blevet mange flere jobs at vælge imellem, nu hvor vi angiveligt skulle være tæt på fuld beskæftigelse.

– Med et økonomisk opsving og en lav ledighed har det aldrig været lettere for de kommunale jobcentre at finde arbejde til de ledige. Derfor duer det ikke, at virksomheder må bruge tid og kræfter på jobansøgere, der slet ikke er ude efter det job, de søger. Beskæftigelsesminister: Der er behov for nye straffe til ledige, så de ikke spilder virksomhedernes tid Politiken 25. marts 2018

I det omfattende kontrolsystem der lægges nedover arbejdsløse, skal man hver uge søge et antal jobs, ellers ryger dagpengene. Enhver arbejdsløs ved, at man i denne søgen er nødt til at kaste sig ud i ansøgninger, hvor man aldrig vil have en chance for at få jobbet. Ligesom man jo kun fortsat er arbejdsløs, fordi man heller ikke i sidste uge blev ansat i et af de mange jobs man man allerede har søgt.

Men nu er virksomhederne også kørt træt. De arbejdsløse søger kun jobsene for at bevare retten til dagpenge, ikke fordi de dur til noget.

Ja, de arbejdsløse har helt misforstået kravene, udtaler Lund Poulsen. De skal søreme ikke søge et arbejde, der ikke er kvalificeret til. Det kaldes en proformaansøgning, og bør føre til en resolut straf. Arbejdsløse der sender proformaansøgninger, kan allerede idømmes økonomiske sanktioner, der fratager dem dagpenge eller kontanthjælp.
– Men systemet virker ikke, fastslår ministeren.

Og forklarer videre, at nogle kommuner ikke straffer ikke hårdt nok – og straffene er alt for komplicerede. 80 sanktionsformer skal derfor koges ned til 4. Og kommunerne skal hænges op på det, hvis de straffer for lidt.

Arbejdsløse betragtes af systemet – på lige fod med kontanthjælpsmodtagere, syge der søger førtidspension, indvandrere og flygtninge –  som formodede snydere og bedragere. På den måde kan de bedre kan hænges ud som snyltere, så der kan sættes forhindringer op for den fælles solidaritet og kamp mellem arbejdende og arbejdsløse.

Se også aktuel kommentar

ARBEJDSLØSE SKAL STRAFFES FOR AT ”SPILDE” VIRKSOMHEDERS TID
Dorte Grenaas facebook

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 25. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater