OK18: Stor kampvilje blandt offentligt ansatte – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 24. marts 2018

På dagen for den historisk store OK konference med over 10.000 deltagere var der bl.a. stor OK18 demonstration i Århus Nok er Nok.

Dagens udsendelse starter med et stemningsklip fra demonstrationen i Århus torsdag den 22. marts, med et uddrag af Anders Bondo fra Lærernes fagforening tale.

Bondo sagde bl.a. ”Arbejdsgiverne har en interesse i at splitte os ad, men vi står sammen. Vi svigter ikke en eneste faggruppe. Jeg er helt sikker på at det er kommet bag på arbejdsgiverne at det sammenhold vi annoncerede i efteråret det stadig holder. Vi oplever også opbakning fra fagforeninger på det private arbejdsmarked og en ny meningsmåling viser at 70 procent af befolkning giver opbakning til en ordentlig overenskomst. Vi har opbakning fordi befolkningen værdsætter den indsats som de offentlige ansatte laver.”

Vi ved jo endnu ikke om der bliver tvunget et forlig igennem, men der er al mulig grund til at berede sig på konflikt, og fra den 4. april være klar til at støtte op.
Stadig udtrykker nogle toplederne en form for naiv forestilling om, at man kan tale EU eller de nyliberale politikere til fornuft. Men dem man er oppe imod er ikke modtagelige overfor argumenter fordi de er revnende ligeglade med den offentlige sektor. Derfor vil det komme til at kræve en kamp, der kan ryste magthaverne for at sikre en ordentlig overenskomst.

Læs mere og se billedreportage her:

Næste indslag handler om den nye plan om en motorvej henover Samsø, der skal forbinde Østjylland og Sjælland. Det er igen en udbygning af privatbilisme og lastvogne. Det vil betyde et kæmpe nyt motorvejsanlæg fra Skanderborg ned over Odder til Hou, og på Sjællandssiden ligeledes en gigantisk motorvej gennem naturområder ved Kalundborg frem til Holbæk motorvejen.
Det vil helt sikkert bliver endnu en massakre på naturen baseret på idiotisk reaktionær tænkning, der kun er til gavn for bilfabrikanter.

Til sidst omtaler vi en ny bog med en samling af Hans Kirks erindringsnoveller, som ikke kom med i samlingen Skyggespil. Det er Morten Thing der har samlet udvalget og han har også skrevet et efterord til samlingen.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 25. marts 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne