Åbent protestbrev: Løslad Ahed Tamimi fra israelsk fængsel – NU!

I dag den 31. januar fylder  den palæstinensiske pige Ahed Tamimi 17 år – politisk fange i et israelske fængsel. Dette er et åbent brev til de israelske myndigheder fra Aheds venner i Danmark.

København, den 31. januar 2018

Vi, Aheds Venner i Danmark, protesterer imod Israels fængsling og tilbageholdelse af Ahed Tamimi i Hasharon Fængslet.

Ahed Tamimi fra landsbyen Nabih Saleh har hele sit liv levet under israelsk besættelse og apartheid. Hun har oplevet at flere af hendes familiemedlemmer er blevet dræbt af israelske besættelsessoldater. Gennem flere år har Ahed og hendes familie deltaget i landsbyens ugentlige demonstrationer imod bosættere fra den nærliggende ulovlige bosættelse Halamish, som forsøger at konfiskere landsbyens jord, mens israelske soldater beskytter bosætterne.

Den 16. december trængte israelske soldater ind i Aheds hjem. Kort forinden havde Ahed set hvordan samme soldater skød og alvorligt sårede hendes fætter. Som reaktion slog Ahed ud efter soldaterne. Aheds mor Nariman filmede optrinnet. Både Ahed og hendes mor og flere familiemedlemmer blev den 19. december sat i detention i et israelsk militærfængslet og får afvist ansøgning om løsladelse mod kaution.

Ahed anklages for 12 forskellige ’forbrydelser’, bl.a. at hun har angrebet en militær person, opildnet til uro og kastet med sten. Fængslingen af Ahed og de 7.000 andre palæstinensere er et forsøg på fra den zionistiske besættelsesmagts side at kvæle modstanden mod besættelsen af Palæstina.

16-årige Aheds retfærdige modstand mod med de brutale israelske besættelsessoldater har gjort hende kendt over hele verden og til et symbol på palæstinensernes befrielseskamp. I hundredvis af byer demonstreres for Aheds og de andre palæstinensiske fangers løsladelse fra israelske fængsler.

Hvis Israel idømmer Ahed lange straffe, vil mobiliseringen til støtte for hendes og andre palæstinensiske fangers løsladelse vokse. Mens magthavere verden over støtter besættelsesmagten Israel, vokser den folkelige støtte til palæstinensernes frihedskamp med hastige skridt.

Til lykke til Ahed med de 17 år den 31. januar 2018 – Kampen fortsætter

Stop israelsk besættelse og apartheid – Boykot Israel

From the river to the Sea Palestine shall be Free

Aheds Venner I Danmark

Original hos Boykot Israel

Se også

Israel kidnapper symbol på den palæstinensiske ungdoms modstand
KPnet 20. december 2017

USA og Israel øger presset mod palæstinenserne – Danmark tager igen rollen som reaktionært ’foregangsland’
KPnet 3. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. 

Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

KPnet 31.  januar 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater