Saneringspolitik og Olsenbanden – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 6. januar 2018

Årets første udsendelse fra Oktober Radio Århus kommer i første del ind på statsministerens nytårstale, og i den sidste halvdel af udsendelsen komme vi ind på Olsenbandens 50 års fødselsdag og nogle aspekter ved de rollemodeller man kan finde i underholdningsindustrien i dag.

Statsministerens nytårstale brugte meget af tiden på at tale om de problemer, der er koncentreret i udsatte boligområder, men hans tilgang var at definere indbyggerne i de såkaldte ghettoer som problemet. Og løsningen på dette skulle ifølge Lars Løkke være at rive boligområder ned, og genhuse deres indbyggerne.

I virkeligheden er der tale om at nu skal presses en dagsorden om at privatisere den almennyttige sektor igennem, og de omtalte forstadsområder skal saneres med en bulldozer, så nyt privat byggeri kan få plads og de fattige kan flyttes længere ud på landet.

For at presse dagsordenen igennem uden debat bliver den socialt udsatte del af beboere kaldt for problemet, ikke mindst hvis de har en flygtninge- eller immigrantbaggrund.

Vi opfordrer til at stå sammen og gøre op med fordommene og forsvare den almennyttige sektor.

Se
Nytårstale 2018: Statsministerens parallelle virkelighed
KPnet 1. januar 2018

I 1968 opstod fænomenet Olsenbanden. Det blev til en stribe folkekomedier der som noget helt særligt bl.a. gjorde grin med dele af samfundets top, og udstillede konspiration og korruption. Det er ikke mindst det politiske greb der gør,  at en del af de film stadig er seværdige.

I dag skal man kigge langt efter politisk satire i dansk underholdning og filmindustri, selvom der er enkelte der tør stikke hovedet frem. Det der er mainstream fremstiller almindelige mennesker på en negativ og karikeret måde, og der er stort set ingen kvindelige hovedroller fra arbejderklassen.

De rollemodeller man generelt møder fra underholdningsindustrien er sangstjerner eller sportsstjerner eller actionhelte.
Det er ikke tilfældigt, det passer lige ind i borgerskabets militaristiske dagsorden.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

Dette er en artikel fra KPnet. 
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 7. januar 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne