Er Israel og Saudi-Arabien blevet bedstevenner? – Af Stephen Lendman

Israel og Saudi-Arabien har fundet sammen i en krigsophidsende og dødsens farlig alliance. Hvis Washington, Israel og Riyadh starter en krig mod Iran kan det blive optakten til en global krig der også involverer Rusland – utænkeligt, men muligt.

Af Stephen Lendman

Tegning af Carlos Latuff

De er et par sære sengekammerater, bekvemmelighedsallierede mod den fælles modstander – Iran – på baggrund af landets suveræne uafhængighed og modstand mod deres magtambitioner.

I et opsigtsvækkende interview med det London-baserede Saudiejede medie Elaph.com, udtaler generalstabschefen for IDF (Israel Defence Forces o.a.) Gadi Eizenkot, at Israel er villig til at dele efterretninger med Riyadh.

Han erklærede, at med Trump som præsident i USA:

”findes der en mulighed for en ny international alliance i regionen og en større strategisk plan der kan stoppe den iranske trussel”

”Vi er rede til at udveksle erfaringer med moderate arabiske lande og udveksle efterretninger for at konfrontere Iran”

Riyadh og Tel Aviv deler ”mange fælles interesser” tilføjede han, idet han betegnede Teheran som ”den største trussel” i regionen.

Fakta: Washington, Israel og Riyadh er regionens ledende statssponsorer for terrorisme – og støtter den svøbe som Den islamiske Republik bekæmper.

Fakta: Iran har gennem århundreder ikke angrebet noget andet land. Israel og Riyadh er permanent krigsførende – internt og/eller mod andre nationer – de er regionens to ledende krænkere af menneskerettighederne, en trussel mod verdensfreden – som Iran derimod fremmer og understøtter.

Eisenkot løj da han erklærede Irans mål som værende ”at kontrollere Mellemøsten gennem to shiitiske halvmåner. Den ene fra Iran gennem Irak til Syrien og Libanon, og den anden fra Bahrain gennem Yemen frem til det Røde Hav”.

”Dette er hvad der må forhindres i regionen. I denne sag er der fuldstændig overenstemmelse mellem os og kongeriget Saudi-arabien, som aldrig har været vores fjende. Det har ikke kæmpet imod os ligesom vi heller ikke har mod dem”.

Fakta: Israel søger regional dominans under Washington’s paraply. Riyadh ønsker ubestridt magt over den arabiske verden.

Fakta: Begge lande er krigernationer. De støtter ISIS, al-Qaeda-udløberen al-Nusra og andre regionale terrorgrupper.

Fakta: Som allierede med Washington repræsenterer de en akse af ren ondskab. Iran er en fredsskabende nation, ikke en krigsførende nation og truer ikke noget land noget steds.

Eisenkot:

“Da jeg var til et møde hos stabschefen i Washington og hørte hvad den saudiske repræsentant havde at sige, fandt jeg det i overensstemmelse med hvad jeg selv mener om Iran og nødvendigheden af at konfrontere dets ekspansion i regionen”

Fakta: Iran er ikke revanchistisk. Det har ingen territoriale ambitioner. Det søger ikke dominans over andre nationer, men fremmer i stedet samarbejde.

Netanyahu praler med samarbejde på højt plan med Riyadh. Den ene bøllestat understøtter den anden – bedstevenner åbenbart, uden formel diplomatisk forbindelse.

Iran anerkender ikke Israels legitimitet, men har aldrig udtalt at man søger den jødiske stats opløsning, som det fejlagtigt er påstået – eller har intentioner om at udvikle atomvåben, som Iran vender sig imod og ønsker afskaffet.

Eisenkot udtalte:

“vores krav er at Hezbollah skal forlade Syrien og og at Iran og deres milits skal trække sig ud af Syrien”

“Vi har sagt åbent, og også stille og i hemmelighed, at vi ikke vil acceptere Irans konsolidering i Syrien i al almindelighed eller deres koncentration vest for Damaskus – 50 km fra grænsen til Israel.”

“Vi vil ikke tillade iransk tilstedeværelse, vi har advaret dem imod at bygge fabrikker eller militærbaser, og vi vil ikke tillade det.”

Iranske styrker opererer fra syriske baser, fortrinsvis som militære rådgivere. Iran har måske – måske ikke – en intention om at bygge en eller flere baser i landet, hvad der er deres legitime ret med tilladelse fra Damaskus.

DEBKAfile, tilknyttet Israels militære efterretningsvæsen talte usandt, da den erklærede:

”Iran har allerede 13 baser i Syrien og titusindvis af tropper.”
Det værste vrøvl!

Eisenkot’s interview kom to uger efter det libanesiske parlamentsmedlem Saad Hariri’s påtvungne tilbagetræden og tilbageholdelse i husarrest i Riyadh – samtidig med at en række saudiske prinser, ministre og andre blev arresteret og tilbageholdt, samtidig med trusler fra de krigsførende saudier mod Iran og Hezbollah.

Hvis Washington, Israel og Riyadh starter en krig mod Iran kan det blive optakten til en global krig der også involverer Rusland – utænkeligt, men muligt.

Artiklen er oversat af KPnet fra
Israel and Saudis: Best of Friends?
Global Research 17. november 2017

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

 

 

KPnet 20. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne