Paradispapirer og 100 års oktoberrevolution – Oktober Radio Århus

Udsendelsen 11. november 2017

Revolutionsudstilling

I dagens udsendelse fra Oktober Radio i Århus kommer vi først ind på Paradise-Papers.
Paradispapirerne er en enorm lækage af finansielle dokumenter fra firmaet Appleby. Dokumenterne kaster lys over hvordan politikere, multinationale virksomheder, berømtheder og personer med mange penge bruger komplekse virksomhedskonstruktioner til at gemme penge væk i skattely.

Som med sidste års Panama Papers lækage blev dokumenterne givet til den tyske avis Süddeutsche Zeitung, der indkaldte det gruppen af undersøgende journalister (ICIJ) til at være med til at overvåge undersøgelsen. I Danmark er bl.a. Politiken med til at skrive historier med udgangspunkt i de mange dokumenter.

Hvad de udmærkede journalister dog ikke afdækker er,  at den systematiske skattesvindel er en systemfejl i kapitalismen som sådan. Spekulation for højest muligt udbytte uden samfundshensyn til andre en ejerne selv – det er sådan kapitalismen fungerer. Ligesom koncentrationen af kapitalen og magten på en stadig mindre gruppe personer er indbygget som en lovmæssighed i kapitalismen.

I anden halvdel kommer vi lidt rundt om fejringen af Oktober-revolutionen, som har fundet sted i rigtig mange lande verden over, og hvordan de store medier har haft en stort set udelukkende kritisk og stærkt fordrejet dækningen af Sovjetunionen og revolutionen.
Anti-kommunismen afspejler den stadige angst hos magthaverne for arbejderklassen og den socialistiske ide.

Læs mere her

Oktoberrevolutionens 100 år markeres over hele verden: Budskabet er stadig brændende aktuelt

Udsendelsen slutter med et godt 10 minutters  klip fra Radio 24/7’s kulturprogram AK24syv tirsdag den 7. november 2017 om APK Århus’ Oktoberrevolutionsfejring på 100-årsdagen.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

KPnet 11. november 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater