# MeToo – Kvinder siger fra – Af Dorte Grenaa på KPnetBlogs

Kampagnen #MeToo har på få dage fået tusindvis af kvinder i mange lande til at dele deres oplevelser med seksuelle krænkelser og sexchikane. For mange er det første gang de siger det højt. Og for hver enkelt kvinde har det stor betydning, for at kunne begynde at gøre op med den skam og skyld, der er forbundet med krænkelser og overgreb.

Af Dorte Grenaa

MeToo copy
Når #MeToo har kunnet udløse en sådan energi og omfattende deltagelse, skyldes det især to ting. Den har stillet en talerstol til rådighed, hvor man kan fortælle om disse svære ting uden at blive mistænkeliggjort, latterliggjort og svinet til. Og så den kendsgerning at der er tale et voksende omfattende samfundsmæssigt problem, der presser sig på og kræver handling og ændringer.

Det er på mange måder lykkes at forblænde nye generationer af unge kvinder med den virkelighedsforvrængning – at kvinder har fuld ligestilling på alle områder og kvindeundertrykkelse er et begreb, der hører fortiden til. Så når de krænkes og chikaneres p.g.a af køn må det være deres egen skyld. Lige nu sker der en proces, hvor den enkeltes oplevelser går fra at være et individuelt problem til at blive en del af en kollektiv bevidsthed om, at krænkelser og kvindeundertrykkelse forsat eksisterer i kvindeliv 2017.

Men hvorfor vokser seksuelle krænkelser og overgreb mod kvinder i disse år?

Og hvorfor sker det overhovedet? Hvordan kan det stoppes?

Læs hele indlægget på KPnetBlogs

 

 

 

 

 

KPnet 26. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne