Fredsfestival i Århus 7. oktober: Modstand mod krigsforberedelserne

Lørdag d. 7. oktober inviterer Århus mod Krig og Terror til Fredsfestival. Der er lagt op til nyt in-put fra spændende og vidende oplægsholdere og til en fælles udveksling og debat om den helt nødvendige antikrigskamp – dens erfaringer og videre udvikling.

Lørdag d. 7. oktober kl. 12 – 18  – Folkestedet, Carl Blochs Gade 28

A3 Stop krig 2017 til netPlakat af Århus-kunstneren Thomas Kruse

Fra Sverige kommer den kendte fredsforkæmper Maj Britt Theorin. Hun er tidligere fredsambassadør i FN og har ført en livslang kamp mod atomvåben. Hun er også en meget aktiv deltager i den svenske modstandskamp mod at blive indrulleret i NATO.

Der bliver også mulighed for at høre sociolog Lars Jørgensen, der har studeret mediernes rolle når krigen forberedes. Konkret vil han tage udgangspunkt i Syrien. Hvordan er der blevet skabt et billede af virkeligheden der leder frem mod en situationen hvor Danmark igen sender soldater til en ny krig?

Nyt fra antikrigskampen

Fredsfestival Århus samler aktive krigsmodstandere fra hele landet, og der vil komme indlæg fra folk der har deltaget i nogle af årets vigtige antikrigsaktiviteter.

Der vil blive vist billeder og blive fortalt om den internationale demonstration ved NATO-topmødet i Bruxelles.

En dansk sektion deltog i den svenske STOP Aurora demonstration i september, hvor der også blev lavet en fælles udtalelse fra en række danske fredsorganisationer, bl.a. Århus mod Krig og Terror. Der vil komme en beretning fra danske deltagere, og blive lagt op til debat om erfaringerne fra den svenske kampagne mod NATO-medlemskab og det nordiske samarbejde der er i gang med at blive udviklet netop omkring dette spørgsmål.

De nye kampfly er endnu ikke købt, protesterne vil fortsætte, et nyt forsvarsforlig og planer om en omfattende militarisering af Østersøen er på vej. En ny dansk NATO-udrykningsstyrke på 4.000 mand, øget dansk deltagelse i krigen i Afghanistan, de stadig mere krasse NATO-krav – alt dette kommer i centrum i den kommende bevægelse mod krigspolitik og krigsforberedelser.

En vigtig del af fredsfestivalen bliver den fælles debat om dette. I en situation hvor Danmark gennem sit NATO-medlemskab er inde i hidsige og farlige krigsforberedelser er det helt nødvendigt med et modsvar – at intensivere antikrigskampen.
Der er mange erfaringer og viden om situationen der kan vendes på årets fredsfestival i Århus.

Kultur og café

Fredsfestival Århus byder på en afvekslende dag, hvor man over 6 timer både får en vigtig debat og nyder musik, fælles sange, digtoplæsning – og en dejlig café.

Det internationale sangkor Pro Pace og folkesanger Gudmund Auring vil optræde, Tomas Dalgaard vil læse egne digte.

Alle er velkomne og adgang er gratis.

Se folder i pdf

Se begivenhed på facebook

Læs også

Claus Hjort Frederiksen og forsvarsforliget: Danmark skal gøre sig klar til krig med Rusland
KPnet 2. oktober 2017

 

 

 

 

 

KPnet 4. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater