Oktober Radio Århus: Militær i gaderne og tysk valg

Udsendelsen 30. september 2017

Denne uges Oktober Radio kommer i første del om det nylige valg i Tyskland.

Tyskland

Det var et relativt dårligt valg for Merkel der kun lige opnåede stemmer nok til at samle en koalitionsregering og fortsætte endnu en omgang. Socialdemokratiet fik det dårligste valg i mands minde, og står efter 10 år med Merkel stadig tilbage som dem, der omfavnede nyliberalistiske arbejdsmarkedsreformer (Hartz 1-4) og, siden har stået last og brast med den ”ansvarlige politik”, der har sendt tusinder i fattigdom.

Det er også i det lys, man skal forstå fremkomsten af det højrepopulistiske protestparti AfD, der kom ind med 12,6 procent af stemmerne. En stor fremgang fra sidste valg, hvor de landede lige under spærregrænsen på 5 procent.

Den hårde debat vendt mod flygtninge og immigranter er en demagogisk propaganda, der skal få de fattige til at sparke nedad og blive splittet op. Hele højrepopulismens formål er at puste til falske skel, så borgerskabet bliver fredet og kan blive siddende på magten.

Det er det samme,  som vi kender fra Danmark og mange andre lande.

Læs mere her

Ingen ny kurs for Tyskland eller EU – men forbundsdagsvalg med store konsekvenser

Lyt også til tema udsendelse om Tyskland i forbindelse med G20 demonstrationerne i Hamborg i juli 2017.
https://www.spreaker.com/user/oktoberradioaarhus/tyskland-i-centrum-8-juli-2017

Homeless er en ny cd fra Savage Rose der er kommet på gaden i denne uge, og den har fået en rigt pæn modtagelse.
Vi iler med en anbefaling – lyt til et nr her:

https://youtu.be/sDbidXWwOzA

Regeringen har gjort alvor af at sende militæret ind i bevogtningsopgaver, som om landet var sat i undtagelsestilstand. Det er et absurd svar på en selvforskyldt situation, og det burde øjeblikkeligt stoppe. Det er ikke mindst uduelige reformer udtænkt i Anders Foghs  regeringstid,  der nu åbenbart har sendt politiet til tælling. Det er også IT-problemer og manglende investering i moderne teknologi.

Det er helt galt at misbruge selvskabte kriminelle bander og mere eller mindre selvskabte terrortrusler til at trække ud på den militaristiske glidebane i ordenshåndhævelsen. Det er problemer,  der kan ledes tilbage til en forfejlet socialpolitik, og en skadelig misbrugspolitik.

Men for kapitalisterne er det åbenbart sådan, at det er den befolkningen, der skal afrettes. Det næste bliver vel, at militæret også skal løse bevogtningsopgaver ude i ghettoen, og det er vel et spørgsmål om tid, før den første fyldebøtte bliver plaffet ned.

Der sker rigtig mange aktiviteter i den kommende uge med demonstrationer ved folketingets åbning, og en kæmpe uddannelses demonstration den 5. oktober.

Se
Folketinget åbner med massive nedskæringer – Bak op om protesterne!

Og der afholdes et tillidsmandsmøde i Odense med fokus på offentlige nedskæringer. Og i næste weekend er der Fredsfestival 2017 i Århus.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

Flere udsendelser fra Oktober Radio Århus

KPnet 1. oktober 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater