Folketinget åbner med massive nedskæringer – Bak op om protesterne!

Tirsdag den 3. oktober tager Folketinget hul på et nyt nedskæringsår og allerede i den første uge vil de blive mødt med tre store protester: De fattige vil sammen med krigsmodstandere åbne Folketinget udenfor murene, stort anlagte protester fra de uddannelsessøgende vil manifestere sig i 4 byer landet over den 5. oktober, mens fagligt aktive vil samles til tillidsmandsmøde i Odense onsdag den 4.

nedskæring nej tak copy
Folketinget tager hul på et nyt nedskæringsår. Den nye finanslov fletter sig sammen med en række andre politiske beslutninger, der vil høvle af uddannelser, sundhedsvæsen, det forebyggende arbejde, børnefamiliernes levevilkår, fremme privatbilismen på bekostning af den offentlige trafik osv, osv. Alle vedtagelser har én retning – pengene leveres til aktieejerne, de højtlønnede – til bil- og våbenproducenterne. I den nye finanslov er der også øremærket et råderum på 2,5 milliarder til de store overskridelser af militærbudgettet, som det planlagte køb af nye kampfly vil give. Et faktum politikerne er yderst tavse omkring.

DE FATTIGE ÅBNER FOLKETINGET

Afstanden til fattigdom er blevet kort i Danmark for det store flertal. Bliver man arbejdsløs eller syg er det begge regeringsblokkes politik, at man hurtigt skal ende på den lavest mulige indtægt. “Det skal kunne betale sig at arbejde”. Et socialt oprør mod fattigdomspolitik og ‘reformer’ er i fuld gang.

De fattige åbner folketinget_2De aktivistiske netværk Næstehjælperne, Jobcentrets ofre, Månestrålerne og Bekæmp Fattigdom NU indkalder til protest happening på Folketingets åbning. De skriver:

-Vi kommer iført laser og pjalter – så politikerne kan se, hvad deres nyliberale politik har forårsaget. Og vi har tænkt os at larme. Indtil vi bliver hørt.

Alle opfordres til at give en hånd med.

Tid og sted: Thorvaldsens Plads tirsdag den 3. Oktober kl. 10.00 – 12.30.
Obs: Lige bagved Folketinget. Christiansborg Slotsplads er lukket pga arbejde med terrorsikring.

Se De fattige åbner Folketinget

VELFÆRD – IKKE KAMPFLY OG KRIG!

Politikerne omfordeler fra de fattige og den brede befolkning til de rige og de højestlønnede – til krig og krigsforberedelser. Et nyt forsvarsforlig er på vej – med ‘et substantielt løft’ til militærbudgettet, som NATO har dikteret det. En række krigsinitiativer er planlagt: En dansk NATO-udrykningsstyrke på 4000 mand, nye kampfly, flere soldater til Afghanistan og meget mere.

Folketingets åbning 2017Tid til Fred – AKTIV MOD KRIG demonstrerer ved kanalen overfor Christiansborg. Der bliver opsat bannere og uddelt løbesedler. Tid til Fred opfordrer til at bakke op, gerne med en hjælpende hånd.
David Rovics kommer forbi med en sang eller to.

Tid og sted: Ved Stranden kl. 12 – 15

Rovics
Kl. 15 har man igen mulighed for at høre David Rovics

David Rovics – Songs for Peace
kl. 15-16 hos Fredsvagten

 

HÆV KVALITETEN – STOP NEDSKÆRINGERNE – BEVAR SU!
Kom til demo d. 5. oktober i en by nær dig

Demo 5 oktUddannelsesalliancen samler til protest mod milliardnedskæringer på uddannelserne. Det gælder både gymnasier, erhvervsskoler og videregående uddannelser. Der vil blive skåret ned på lærertimer, på kvalitet og tid til den enkelte elev.
Omprioriteringsbidraget skal udvides med endnu et år. Det betyder at de videregående uddannelser også i 2021 skal spare to procent. Det vil betyde generelle forringelser og lukning af hele uddannelser.

Demonstrationer i
København
Århus
Odense
Aalborg

Se Kom til demo d. 5. oktober i en by nær dig

STORMØDE FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER I ODENSE 4. OKTOBER

Initiativet “Danmark for Velfærd” er dannet som et landsdækkende initiativ af LO’er i landets større byer (LO-storbyerne), og en række fagforbund har tilsluttet sig.

Der er indkaldt til stormøde for tillidsrepræsentanter på både det private og det offentlige område, og tilslutningen er stor – behovet for organisering er enormt.

Initiativets sekretariat lægger op til en landsdækkende ‘velfærdsdag’ den 7. november. Man pointerer dog, at ‘der ikke skal skældes ud på lokale politikere’ Arbejderen.

På denne måde markerer ledelsen af “Danmark for Velfærd”, at der ligger en god del kommunal- og folketingsvalgkamp bag initiativet. Det er den nuværende VLAK-regerings nedskæringer man ønsker at mobilisere imod, ikke nedskæringspolitikken som sådan.

Men det er vigtigt, at arbejderne og fagbevægelsen kommer på banen – og det er ingen naturlov, at dansen går helt efter toppens pibe.

Initiativet har også lanceret en underskriftsindsamling

Se Danmark for Velfærd

Bak op om initiativerne og lad os fortsætte og udvide kampen mod nedskærings- og krigspolitikerne – giv dem et varmt efterår!

KPnet 29. september 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater