Fra Enhedslisten til Radikale: Kaster benzin på Trumps krigsbål mod Nordkorea

I radioen kunne man her til morgen høre en række absurde og krigsophidsende udtalelser fra danske ’oppositionspolitikere’. Ikke et gran af opposition var at spore når det gælder at kriminalisere Nordkorea og kaste benzin på Trumps krigsbål.

Lauge KochDanmarks nyeste krigsskib – inspektionsskibet Lauge Koch

Angiveligt skulle Danmarks nyeste krigsskib være bygget med bidrag fra nordkoreanske arbejdere på lavtløn i Polen. Sådan lød foromtalen til en dokumentar, der vises tirsdag i denne uge på DR2. Forargelsen kender ingen grænser. Ikke så meget over løndumpingen, men over at det kan finde sted, at Nordkoreanske arbejdere har berørt et dansk krigsskib – og derved tjent penge hjem til ’det brutale regime’.

– Det er fuldstændig ubegribeligt, at det har kunnet ske. Det er helt uacceptabelt, siger Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, mens Martin Lidegaard (R) og Henrik Dam Kristensen (S) fulgte op i samme spor. For alle ordførerne er det den helt afgørende skandale, at Danmark angiveligt har støttet Nordkorea.

I følge FN arbejder unge nordkoreanere ”ofte under dårlige forhold for at tjene penge hjem til regimet”.

Lyder det bekendt?

Hvilket større byggeprojekt i EU kommer i dag til verden uden løndumping og underbetalte (øst)arbejdere? Hele EU’s udliciteringssystem og indre marked bygger på ideen om social dumping. Men den naturlige forargelse over løndumping kombineres med det egentlige budskab: Danmark har indirekte støttet Nordkorea! Det må ikke finde sted.

Danmark bakker op om at udsulte Nordkorea

At nordkoreanerne skal være fattige er led i en politisk plan fra USA, der følges ukritisk af Vesten. Der gennemføres omfattende økonomiske sanktioner og Donald Trump, repræsentant for vores tætteste allierede i NATO, USA truede for få dage siden åbent fra FN’s talerstol med at udslette Nordkorea. Hvor var forargelsen fra ‘oppositionen’? Blev statsminister Lars Løkke Rasmussen der tier og samtykker om USA’s dødstrusler kaldt i samråd, så ’det ikke kan ske igen’? Nej!

Det bliver pointeret, at man ’desværre ikke kan dokumentere historien’, da den fandt sted for 3 år siden, da man byggede skroget til ‘Lauge Koch’ i Polen. Strengt taget kan det hele være løgn. Ingen af ordførerne stiller spørgsmålstegn ved noget. Heller ikke ved den sammenhæng historien lanceres i.

Hele historien – og ikke mindst politikernes reaktion – lugter langt væk af krigspropaganda.

Se
Opposition kræver redegørelse om nordkoreanske arbejdere på dansk krigsskib

KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne