Trump i historisk krigsophidsende, primitiv og skandaløs tale på FN’s talerstol

Donald Trump leverede en fascistisk tale i FN foran den globale politiske elite, der ikke protesterede skarpt mod truslen om at ‘udslette Nordkorea’

Kommentar
Af Kommunistisk Politik

trump_fn

FN’s 72. generalforsamling blev indledt af FNエs nye generalsekretær portugisiske António Guterres, der gik på talerstolen for første gang ved FN’s generalforsamling:
– Det er tid at udvise statsmandsskab, indledte han.
-Vi må ikke gå som søvnængere ind i en krig, udtalte Guterres henvendt til FN’s  193 medlemslande.

Donald Trump tog ‘handsken op’. Præsidenten for verdens mægtigste og farligste land brød alle FN’s normer, dets charter og international ret, da han på  generalforsamlingen efterfølgende over for hele verden udspyede fascistisk had med trusler om krig og barbari overfor nogle af FN´s nationer.

Trussel om folkemord og atomudslettelse – den ultimative krigsforbrydelse

Trump truede Nordkorea og dets befolkning med direkte og total udslettelse – som et nutidigt ekko af Adolf Hitler. Indirekte truede han med militær aktion imod Iran og Venezuela,  som blev inddraget i USA s kategori af ‘slyngelstater’, hvor også Cuba  blev fremhævet. ‘Ondskabens akse’ eksisterer stadig hos Trump og hans regering af generaler.

‘En stinkende lugt af krigssvovl’ bredte sig i salen, som Venezuelas afdøde præsident Hugo Chavez tidligere udtrykte det  under FN´s generalforsamling over for krigsforbryderen Georg Bush.

– USA har stor styrke og tålmodighed, men hvis det er tvunget til at forsvare sig selv eller dets allierede, har vi intet andet valg end fuldstændig at tilintetgøre Nordkorea,” sagde Trump.

Han  fulgte den amerikanske tradition for racistisk politisk nedgøring op med et forsøg på at ydmyge den nordkoreanske leder Kim Jong-un:
– ‘Raketmanden’ er på en selvmordsmission for sig selv og sit  regime, sagde Trump, der er ude i en mordmission.

Det mangefold stærkere og atomudrustede imperialistiske USA står toprustet og kampklar opmarcheret ved grænsen mellem de to Korea’er og truer Nordkorea med både raketter, bomber og atomvåben. Udfra sin svimlende militære magtposition stiller det  krav overfor et lille land om  total underkastelse. Alternativet er krig og tilintetgørelse.

På den måde var USA´s FN-tale en tale, som vil indgå i et anklageskrift i en krigsforbryderproces ved en kommende Nürnbergdomstol. Gennemfører USA en sådan handling er det ikke blot et brud på international ret og  FN´s Charter,  men også en krænkelse af Nürnberg-principperne, som Hitler-regimets topfolk blev dømt efter.

Truslen om at fjerne den nordkoreanske stat og dens befolkning fra verdens overflade vil være en folkedrabs forbrydelse.

Det ‘civiliserede’ Vesten

På trods af disse uhyrligheder er det tankevækkende hvor afdæmpet det ‘civiliserede’  Vesten forholdt sig til denne fascistiske magt-og krigsretorik på FN´s talerstol, mens nogle af USAs nærmeste allierede jublede.

Den israelske pr誑ident og Saudiarabiens udenrigsminister var begge meget glade for talen.

Benjamin  Netanyahu udtalte bl.a:
“I de mere end 30 år, jeg har haft med FN at gøre, har jeg ikke hørt en dristigere eller mere modig tale.

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen var forstående overfor Trump da han efter Trumps tale til TV 2 udtalte, at Donald Trump havde brugt et  ‘overmåde meget klart sprog’:
-Jeg deler jo grundlæggende synspunktet, men retorikken var meget, meget hård, når man taler om ’total destruction’.

-Det er svært at se lige præcis hvilken handling, der skal sættes bag disse ord, sagde Lars Løkke Rasmussen noget forlegen.

Mon ikke meningen var at fremmane billederne af en atomkrig og total udslettelse?
Den danske statsminister har stillet sig op i rækken af medskyldige håndlangere.

NATOs generalsekretær, den  norske tidligere socialdemokratiske statsminister Jens Stoltenberg var også meget forstående ovenpå Trumps tale og kommenterede blot dette:
– I talen bruger præsidenten stærke ord. Mit fokus er, hvordan vi kan bygge på den enighed, der er i verdenssamfundet, sagde Jens Stoltenberg.

Et ”verdenssamfund” udtrykt ved stormagtsklubben Sikkerhedsrådet domineret af USA og andre stormagter, der har iværksat sanktioner imod Nordkorea med sigte på undergravelse af Nordkoreas sikkerhed og selvstændighed med tilslutning fra de kapitalistiske og imperialistiske stormagter Kina og Rusland, som af geopolitiske grunde har støttet Nordkorea.

Truslerne er helt imod ånden i det oprindelige FN og kommer alt imens USA´s militære atom optrapning med atom provokationer tæt på den koreanske halvø går fri.

I sin tale til FN’s generalforsamling kom Bolivias præsident Evo Morales med en rammende  karakteristik og advarsel til verdens folk:
–  Det er klart at hovedtruslen for Moder Jord, fred og frihed er USA´s regering”

Trumps tale var en opfølgning på USA´s forsøg på mere og mere utilsløret og  uden fernis at spille med den militære afpresning, herunder atomvåben.  og forberede verdens befolkning på endnu mere krig og på muligheden for storkrig.

Det er også en optræden,  der er indeholdt i USA´s og NATOS militære oprustning,  og udtryk for Trumps ‘Making  Military Strong Again’ og ‘America First’, som dets NATO-partnere blåstempler med ord eller forbigår i stilhed.

Rusland og Kina også i fokus

Talen var ikke kun en demonstration i kynisme, afpresning og militær styrke overfor små nationer. men også overfor USA’s hovedmodstandere Kina og Rusland.

Analytikere forventer, at det opkommende imperialistiske Kina vil  have overhalet USA økonomisk i løbet af de kommende 10 år.

De to nye imperialistiske stoirmagter rykker  nu tættere sammen. Dybest set er de klar over,  at USA uundgåeligt vil konfrontere dem mere og mere indirekte eller direkte i dets kamp for at fastholde dets verdensherredømme, der vakler og trues mere og mere.

For verdens befolkning må Trumps  tale være et wake up call. Det er klare og kriminelle fascistiske trusler og retorik. Den er så utilsløret i sin  demagogi at den burde trænge igennem den massive dæmonisering og krigspropaganda, verden udsættes for i de vestligt styrede medier.

Militærmonopoler og krigsindustrien håber at spinde guld på den ny oprustning og nye krige.

Nu som før har arbejdende i alle lande og de undertrykte nationer en klar fælles interesse i at stoppe imperialismens krigsoprustning og krigsgalskab.

Henning Paaske Jensen

Se også

Kina udfordrer den globale oliedollar – Hvad gør krigsmagt USA?
KPnet 7. september 2017

Trumpland: USA styres i dag af en militærjunta
KPnet 29. august 2017

KPnet 21. september 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater