Oktober Bogbutik i Odense: Succesrig reception med stor engagement

Lørdag over middag var døren slået op til reception i Oktober Bogbutik i Odense

Oktober_Bogbutik_Fyn Reception 2. september i Oktober Bogbutik, Skibhusvej 100, 5000 Odense C

Det skulle markeres, at bogbutikken nu havde fået en ny tiltalende renovering og indretning klar til øget anvendelse i årene der kommer, og meget passende i 100 året for Oktoberrevolutionen i Rusland. Og at den nu har været der gennem 30 år.

Udenfor flankeret af røde faner omkring cafebordet og udstillingen. Indenfor præget at rigtig god stemning med deltagelse af nye og gamle venner af Oktober Bogbutik og APK.

Oktober_Bogbutik_Fyn3

Der var eftertanke omkring bogbutikken, dens betydning som aktuel samlingssted for den kæmpende bevægelse og den kommunistiske bevægelse før og nu. som blev ridset op af John Jeppesen fra APK med mange eksempler.

Bogbutikken  har nu holdt til på denne adresse – Skibhusvej nr. 100 – i 30 år. Odenses socialistiske bogbutik.

Arbejderdigteren Kristian Dalgaard  oplæste digte, bl.a Bertold Brecht, og understregede betydningen for den socialistiske bevægelse og for den socialistiske kunst og kultur  af steder som Oktober Bogbutik.

Se hans tale
30 år: Tillykke til Oktober Bogbutik i Odense!

Jan Nielsen fra APK Fyn, aktiv i Fællesskabet, fremførte med bid nedrigheden i skiftende regeringers angreb på de allersvageste, de arbejdsløse og de syge. Men også at der nu slås tilbage –  og læste med stor overbevisning op fra et rammende indslag ved protestdemonstration ved Jobcenter på Lærkevej i København.

 Oktober_receptionReceptionen blev benyttet til rigtig god indbyrdes snak, kombineret med revolutionære fællessange.Den satte et fint fælles aftryk for styrkelse af bogbutikken for kommende aktiviteter og kampe og for den nødvendige større udbredelse af progressiv og revolutionær litteratur og kunst af i går og i dag.

Det er der brug for i en situation med forstærkede reaktionære angreb, nye fattigdomsreformer  og forstærket krigsoprustning

Se også

Mød APK-FYN 1. maj i ”OKTOBER BOGBUTIK”s telt på Rød 1. Maj i Munke Mose

 

KPnet 3. september 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater