Tunesien: Hamma Hammamis sikkerhed skal sikres og Radhia Nasraouis sultestrejke bør afsluttes

Af Tyrkiets Arbejderparti EMEP

Hamma_RadhiaUnder dødstrussel: Hamma Hammami og Radhia Nasraoui

Hamma Hammamis sikkerhedsvagter er blevet fjernet af den tunesiske regering. Hamma Hammami er talsmand for Folkefronten i Tunesien og har i lang tid modtaget dødstrusler .

EMEP fordømmer kraftigt denne beslutning fra den tunesiske regerings side. Den tunesiske regering bærer ansvaret for ethvert angreb, der vil ramme Hammami.

Hammami er talsmand for Folkefronten og lederen af  Tunesiens Arbejderparti (POT). Beslutningen om at fjerne politifolk, der beskytter hans liv, er en politisk beslutning. Denne beslutning er et angreb på den demokratiske opposition, fordi ledelsen af Folkefronten og Hammami  er truet af imperialismens kollaboratører.

Chokri Belaid og Mohammed Brahmi, medstiftere og tidligere talsmænd for Folkefronten, blev begge slagtet af fascistisk-islamistiske millitante. Gerningsmændene til disse mord er endnu ikke blevet fanget, eller rettere: Regeringen har ikke ønsket at fange dem.

Hammami er talsmand for Folkefronten og Tunesiens Arbejderparti. Hans parti er partiet for  Tunesiens arbejdere og arbejdende. Arbejderpartiet spillede en afgørende rolle i den demokratiske tunesiske revolution.

Fjernelse af  politibeskyttelsen af Hammami – der er  efterstræbt af alle  reaktionære kræfter – betyder  at den tunesiske revolution er målskive for alle kontrarevolutionære.

Tunesiens demokratiske kræfter kræver sikkerhed for Hamma Hammamis liv. Hans kone Radhia Nasraoui, advokat og menneskerettighedsaktivist, har siden 11. juli 2017 været i sultestrejke, med krav om personlig beskyttelse af Hammami.

En menneskerettighedsdelegation mødtes den 1. august med den tunesiske præsident og den 8. august med  indenrigsministeren for at diskutere beskyttelsen af Hamma Hammami og en  afslutning på Radhia Nasraouis sultestrejke. Mødet bragte intet resultat.

Vi, EMEP, fordømmer kraftigt den tunesiske regerings beslutning. Den tunesiske regering vil være fuldtud ansvarlig for ethvert angreb på Hamma Hammami.

Vi opfordrer alle revolutionære partier og organisationer i hele verden til at forsvare og støtte Hamma Hammami. Alle demokratiske kræfter må lægge pres på den tunesiske regering om  beskyttelse af Hammami.

Hamma Hammamis sikkerhed skal sikres og Radhia Nasraouis sultestrejke bør afsluttes.

Skriv under på protest til den tunesiske regering her
Soutien à Radhia Nasraoui en grève de la faim

Se

Tunesien: Menneskerettigheds-aktivist Radhia Nasraoui i sultestrejke
KPnet 14. juli 2017

Se også

Om undtagelsestilstanden i Tunesien
KPnet 13. juli 2015

Destabilisering med terror: Tunesiens Arbejderparti opfordrer til en bred folkelig modstand
KPnet 21. marts 2015

Hamma Hammami nr. 3 ved det tunesiske præsidentvalg
Revolusjon 25. november 2014

Den tunesiske opposition danner en front til national frelse
KPnet 27. juli 2013

 

 

KPnet 17. august 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater