NATO-politikere i Europarådet i panik over formandens besøg hos Assad

Der udbrød først på ugen stor panik i Europarådet. Skal man tro Michael Aastrup Jensen fra Venstre var dette ikke mindre end den største krise i rådets historie! Hvad består denne krise så i? Jo – Europarådets formand har drukket kaffe med Syriens præsident Bashar al-Assad, og er oven i købet fragtet dertil i et russisk fly.

councilofeuropeEuroparådet – ikke at forveksle med EU og unionens “Europæiske Råd”

At så meget som at tale med den syriske præsident er helt uacceptabelt for de krigsophidsende NATO-politikere, hvis militære styrker netop opererer for at nyopdele Syrien efter egne interesser.

Kravet fra den danske delegation og fra flertallet af de andre delegationer lyder nu: Formanden, den spanske konservative Pedro Agramunt må gå af. Mindre kan ikke gøre det, alle principper er forrådt – der må statueres et eksempel.

Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten er enige

Europarådets samlede gruppe af socialdemokrater gennemførte en ‘spontan’ aktion, hvor de én for én rejste sig op i protest, og en høring om sagen blev hastevedtaget.

Michael Aastrup Jensen, der er formand for den danske delegation fik raskt kædet sagen om kaffebesøget hos Assad sammen med en korruptionssag, hvor en tidligere formand for Europarådets forsamling anklages for at have modtaget bestikkelse fra Aserbadjan. Han udtalte om situationen, at han aldrig har oplevet noget lignende og i øvrigt mener, at Europarådet befinder sig i den største krise i menneskerettighedsorganisationens lange historie Information 26.4.

I samme artikel citeres flertallet af rådets medlemmer for at mene, at formanden Agramunt efter samtalen med Assad er ”a Dead Man walking”.

Sådan går det når man som politiker ikke følger NATO’s diktat om skillelinjen mellem venner og fjender.

Også Enhedslisten optræder endnu engang som støtteparti for NATO. Nikolaj Willumsen, der er dansk repræsentant i Europarådet synger med i krigskoret og kalder det grotesk at formanden ikke er gået af. Også han slører sin holdning ved at rode sagen sammen med spørgsmålet om Aserbadjan og mangel på menneskerettigheder i Tyrkiet og siger:

”Der er nogle lande som eksempelvis Aserbajdsjan og Tyrkiet, men også lande inden for EU som Ungarn, der bevidst forsøger at ødelægge og underminere Europarådets sag. Og det at formanden tager af sted til Syrien på opfordring af russerne, viser jo bare, at vi som parlamentarikere er op imod meget stærke kræfter – dem skal vi turde stå imod og sammen aktivt bekæmpe, for der er ingen tvivl om, at den her kamp er helt afgørende for troværdigheden og Europarådets fremtid”

Formanden har indtil videre afvist at gå af.

Hvad er Europarådet?

Council_of_Europe_(blue).svgEuroparådets 47 medlemslande

Europarådet er en organisation der tæller 47 europæiske nationer som medlemmer, heriblandt Rusland. Den råder over Menneskerettighedsdomstolen og har fastsat menneskerettighedskonventioner.

Europarådet arbejder i princippet mellemstatsligt, og det enkelte land vælger om det vil tilslutte sig rådets vedtagelser og konventioner.

 

 

 

 

 

KPnet 26. april 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater