Solidaritet med de palæstinensiske fanger og deres sultestrejke

Gerd Berlevs tale for Tid til Fred/Aktiv mod krig ved solidaritetsdemonstrationen med de palæstinensiske fanger i israelske fængsler og deres sultestrejke – Den Røde Plads, Nørrebro, lørdag den 22. april 2017

palestina_fanger

Jeg bøjer mit hoved og hilser de fanger, der modigt vælge den ultimative vej, sultestrejken, for deres ukuelighed og faste vilje til aldrig at give op. I skal vide at vi sender vores fulde støtte til jeres kamp, der gælder retten til et menneskeligt liv i frihed og værdighed, en kamp der er fælles for alle undertrykte på jorden.

Tid til fred – aktiv mod krig anser Israel for en vigtig allieret for imperialismen og USA, en krigsophidsende magt, der ikke respekterer folkeretten og FN. En besættelsesmagt, der udplyndrer det besatte land.

Israel har fordrevet Palæstinas folk,

Israel har besat, røvet, stjålet og plyndret Palæstinas jord og ressourcer,

Israel har forhånet, nedværdiget, chikaneret, frataget livsgrundlaget, indespærret millioner i Gaza, fængslet, tortureret fysisk og psykisk, splittet familier, myrdet og undertrykt.

Og de fortsætter. Det er en kollektiv afstraffelse af Palæstinas folk

Alligevel rejser folket sig igen og igen med mod og viljestyrke, med livsvilje og vrede. Det er ikke lykkedes at udrydde viljen og det vil ikke lykkes for Israel at udrydde menneskenes ønske om frihed.

Med Marwan Barghouti nægter nu 1000 politiske fanger at give fortabt. Med en sultestrejke for frihed og værdighed og det nødvendige ophør af besættelsen, så freden kan begyndes.

Se
Why We Are on Hunger Strike in Israel’s Prisons
By Marwan Barghouti, NYT April 16th 2017

Jeg appellerer her til alle jer, der ser og hører dette: Forstærk indsatsen for at udbrede kendskabet til Israels forbrydelser og fangernes kamp

Jeg appellerer til dig om at inddrage dine venner og familie, dine arbejds- og studiekammerater

Jeg appellerer til dig om at deltage hvor du kan: i protester, indsamlinger og henvendelser til danske politikere om at anerkende Palæstina

Jeg appellerer til dig om at deltage i kampen for fred, frihed og værdighed. Vi er mange, der arbejder for et Frit Palæstina, men vi er ikke mange nok, før du også er med.

Du kan være med til at danne en Palæstina-gruppe på Fredsløbet den 20. maj – tilmeld dig som tovholder eller deltager her

http://www.tidtilfred.nu/fredsloeb-20-maj-2017/

Leve Palæstina!

Vore hjerter er med Palæstina!

 

Billeder fra protesten på Den røde Plads her
Hussein Al-Hussein

Billedserie her 
Shehab News Agéncy

 Baggrund

1 million palæstinensere fængslet af Israel siden 1948:  De israelske myndigheder har tilbageholdt cirka en million palæstinensere siden oprettelsen af staten Israel i 1948 og den efterfølgende besættelse af Vestbredden, herunder Østjerusalem, og Gaza-striben siden 1967.

Se
Joint statement: 1 million Palestinians detained by Israel since 1948

KPnet 23. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater