Vi sagde NEJ! – Strejke Danish Crown – Demonstration mod 3F – Faglige møder 25. april om den fortsatte kamp

Kampen mod diktatet af en 42-timers arbejdsuge er ikke slut, selvom overenskomsten blev stemt igennem. Organiseringen fortsætter og der indkaldes til faglige møder over hele landet. Slagteriarbejderne på Danish Crown i Blans, Herning, Horsens, Sæby, Skærbæk og Rønne har nedlagt arbejdet, mens vrede 3F-ere har blokeret hovedkontoret i København.

Tømrersjakket Frederikskaj 287 procent af medlemmerne af Fødevareforbundet NNF stemte nej til den nye overenskomst. Alligevel bliver de tvunget ind under ja’et og arbejdsgiverdiktatet om 42 timers arbejdsuge gennem de dybt udemokratiske sammenkædningsregler. Det samme gælder en række andre nej-siger grupper. NNF udmærkede sig som forbund, ved at stille sig på deres medlemmers side og anbefale et Nej til overenskomst 2017.

Allerede torsdag aften nedlagde slagteriarbejderne på Danish Crown i Blans arbejdet, og fredag spredte strejken sig til Herning og Horsens. Seks svineslagterier er fredag formiddag i strejke.

Vrede bygningsarbejdere blokerede fra morgenstunden 3 F’s hovedkontor i København.

Blokade 3F hovedkontor 21 april 2017De udemokratiske sammenkædningsregler i det kgl. danske LO får flere og flere til at kræve selvstændig afgørelse i det enkelte forbund, så deres stemme kan blive hørt. Harmen i især 3F og NNF, der sagde klart nej til 42 timers overenskomsten er massiv.

Debatten fortsætter – om kollektiv boykot af 42 timers diktatet og andre aktionsformer, men overenskomstafgørelsen rejser også fornyet krav om helt anden struktur ved overenskomstforhandlingerne.

LO-toppens hykleri

Hykleriet kan ingen ende tage. I hele overenskomst valgkampen, er det blevet fortiet eller talt ned, at de 42 timer er alvor. LO’s Lizette Risgaard har beroligende fastholdt, at muligheden aldrig vil blive brugt, og at lokale forhandlinger kunne klare sagen. Nu kan arbejdsgiverne ikke få hænderne ned af glæde over at det er blevet indført.

“Et nyttigt redskab”, som de siger i Dansk Arbejdsgiverforening.

Men kampen lægges ikke ned nu. “Nej til 42-timer”-organiseringen indkalder til møder over hele landet. De skriver på facebook

MØDE FOR FAGLIGT AKTIVE

Overenskomstafstemningen er slut og selvom medlemmerne i nogle brancher har stemt massiv NEJ til den nye overenskomst, så er det samlede resultat blevet et JA. Spørgsmålet er nu hvordan fastholder vi vores nej til systematisk overarbejde? Skal vi beslutte kollektivt at nægte det? Og vil vi fortsat lade industriens forhandlere bestemme over de andre brancher? Tag diskussionen på arbejdspladsen og send nogen til møde for tillidsrepræsentanter og fagligt aktive tirsdag d. 25. april!

TILMELDING TIL MØDE HER

Følg Nej til 42 timer

nej til 42 timer

KPnet 21. april 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne