Pressemeddelelse fra Ungdomshuset, Dortheavej: “Vold ikke planlagt – Politiet optrappede situationen”

Pressemeddelelse, torsdag den 2. marts 2017

0103_1017_demo_byrd1

Ungdomshuset arrangerede i går demonstration i anledning af 10-årsdagen for rydningen af Jagtvej 69 d. 1. marts 2007.

Ida fra Ungdomshusets pressegruppe udtaler:
“Vi havde indkaldt til en fredelig, bred og mangfoldig demonstration. Ungdomshus-støtter fra flere generationer var kommet for at markere 10-året for rydningen af Jagtvej 69”.

“Det er vigtigt for os at banke følgende fast med syvtommersøm: Vi vil aldrig invitere til en fredelig demonstration, og sige til børnefamilier at de er velkomne, for så at sende dem ud i en situation som den onsdagens demonstration udviklede sig til. Det var ikke planlagt. Samtidig kan vi sagtens forstå den vrede og frustration som er forbundet med salget, den politiske arrogance og rydningen af Jagtvej 69”.

På Jagtvej 69, bliver demonstrationen officielt opløst af arrangørerne, som forlader stedet. Derefter begynder politiet at skubbe en stor del af demonstrationen ad Nørrebrogade i retning af Dortheavej 61.

Ved Ungdomshuset på Dortheavej bliver den fredelige forsamling stoppet. Der var på forhånd arrangeret folkekøkken, baren var åben og folk sev stille og roligt ind i gården ved huset.

Politiet optrappede desværre hurtigt situationen, ved talstærkt at rykke ind i forsamlingen og anholde enkelte mennesker. Denne tilstand fortsatte længe og skabte en urolig situation. Her afbryder politiet også den konstruktive dialog, der hidtil har været imellem repræsentanter fra Ungdomshuset og indsatslederen.

Ida fortæller:
“Vi forsøgte at få politiet til at trække ned på fortorvet, så folk kunne gå stille og roligt ind i Ungdomshuset. Det er vores klare indtryk at den eskalering af situationen der fulgte, kunne have været undgået, hvis politiet havde ønsket det”.

På det tidspunkt var flere hundrede mennesker samlet i huset. Som pressen allerede har gjort klart, valgte folk at gå stille og roligt fra huset. Tre repræsentanter fik lov at blive som vidner og overvågede politiets ransagning. Halvvejs igennem ransagningen, tog politiet en beslutning om at bryde loven, ved at smide vidnerne ud af huset.

Klokken lidt over 02 forlod politiet Ungdomshuset, og husets aktivister påbegyndte oprydningen af de omkringliggende gaderne.

På lørdag holder vi fest i Ungdomshuset som planlagt.

Ida siger:
“Vi forventer rigtig mange gæster og det bliver en festlig og fredelig aften, som det altid er, når vi holder fester i Ungdomshuset. Vi opfordrer alle venner af huset til at komme og tage deres gode humør med. Vi lover god musik og billig bar.”

Link til den fredelige demonstrationsindkaldelse:

https://www.facebook.com/events/1887228644846922/permalink/1916068168629636/

Ungdomshusets facebookside

Se også

Politiet fejrer 10-årsdagen for smadringen af Jagtvej 69: Opløser demonstration og rydder det ny ungdomshus
KPnet 1. marts 2017

Kampen om Jagtvej 69 ti år senere: Krigen mod den københavnske ungdom
KPnet 1. marts 2017

 

KPnet 3. marts 2017

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater