Olie og gaskrige: Kampen for at kontrollere Mellemøstens olie og gasforekomster

Hvad handler krigene og ødelæggelsen af det ene land i Mellemøsten efter det andet egentlig om? Den amerikanske general Wesley Clark var NATOs øverstkommanderende i Europa og militær leder af Kosovo-krigen mod Serbien. I 2007 afslørede han, hvordan 7 lande i Mellemøsten skulle underlægges under USA på 5 år – og hvilke det var.

Af Henning Paaske Jensen

wesleyclarkmemo911


K
rigene i Mellemøsten påberåbes at være for demokrati, menneskerettigheder eller imod islamisk terrorisme, men disse figenblade kan ikke dække for interessen for Mellemøstens ressourcer og strategiske placering, langt fra bagmændenes hjemlande, især Vesten anført af USA.

Mellemøsten er en afgørende strategisk brik for Vesten og USA i deres konkurrencekamp med Rusland og Kina.

At kunne kontrollere dette vitale energiområde og knudepunkt –  herunder kontrollen over landene i forhold til den nye Silkevej til Kina, pt. verdens produktionsværksted – er et must for USA og Vesten.

Læs hele indlægget på KPnetBlogs

Se også

USA efter 15 års terrorkrig: ”Vi fortsætter krigen i de næste årtier”
KPnet 24. oktober 2016

 

 

KPnet 26. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne