Fordøm forfølgelsen af fagligt aktive i Iran!

Af Irans Arbejdets Parti Toufan og Revolusjon

I en udtalelse fordømmer Irans Arbejdets Parti (Toufan) på det stærkeste arrestationen, mishandlingen, truslerne og torturen som den faglige aktivist Reza Shahabi og andre kampvillige arbejdere i Iran udsættes for. De iranske marxist-leninister beder om international solidaritet og støtte til kravet om at alle faglige aktivister i Iran straks løslades. Lignende krav er også rejst i den internationale fagbevægelse.

iran-reza-shahabi-industriallReza Shahabi i håndjern da han var indsat i Evin-fengslet. Foto fra Global Union

Myndighederne i den islamiske republik Iran har lagt pres på Reza Shahabi, bestyrelsesmedlem i busarbejdernes fagforening i Teheran, for at han skal melde sig til det berygtede Evin-fængsel. Reza Shahabi blev arresteret i juni 2010 for sit faglige arbejde. Den ‘islamiske revolutionære domstol’ sigtede ham på falskt grundlag for «anti-statslig propaganda» og for at «handle mod den nationale sikkerhed» i april 2012. Han blev dømt til 6 års fængsel og udelukket i 5 år fra alt fagforeningsarbejde.

Læs hele udtalelsen hos Revolusjon her

Irans Arbejdets Parti Toufan er medlem af Den internationale Konference af partier og organisationer CIPOML

 

KPnet 20. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne