Fordøm forfølgelsen af fagligt aktive i Iran!

Af Irans Arbejdets Parti Toufan og Revolusjon

I en udtalelse fordømmer Irans Arbejdets Parti (Toufan) på det stærkeste arrestationen, mishandlingen, truslerne og torturen som den faglige aktivist Reza Shahabi og andre kampvillige arbejdere i Iran udsættes for. De iranske marxist-leninister beder om international solidaritet og støtte til kravet om at alle faglige aktivister i Iran straks løslades. Lignende krav er også rejst i den internationale fagbevægelse.

iran-reza-shahabi-industriallReza Shahabi i håndjern da han var indsat i Evin-fengslet. Foto fra Global Union

Myndighederne i den islamiske republik Iran har lagt pres på Reza Shahabi, bestyrelsesmedlem i busarbejdernes fagforening i Teheran, for at han skal melde sig til det berygtede Evin-fængsel. Reza Shahabi blev arresteret i juni 2010 for sit faglige arbejde. Den ‘islamiske revolutionære domstol’ sigtede ham på falskt grundlag for «anti-statslig propaganda» og for at «handle mod den nationale sikkerhed» i april 2012. Han blev dømt til 6 års fængsel og udelukket i 5 år fra alt fagforeningsarbejde.

Læs hele udtalelsen hos Revolusjon her

Irans Arbejdets Parti Toufan er medlem af Den internationale Konference af partier og organisationer CIPOML

 

KPnet 20. februar 2017