Pensionsalder og massivt svigt – Poul Andersen på KPnetBlogs

At gå fra et behageligt og spændende job til at nyde en lang og økonomisk sikret pensionisttid ved godt helbred – det er ikke virkeligheden for flertallet  – og slet ikke efter V ,S, K, R og DF’s tilbagetrækningsreform. Sammenlagt med alle de andre reformer – dagpenge, kontanthjælp, fleksjob, førtidspension o.s.v. er der tale om et storstilet angreb mod den samlede arbejderklasse.

Couple jumping outdoors at park by lake smiling
Af Poul Andersen, KPnetBlogs

Jeg indrømmer blankt at jeg, især om vinteren, ser for meget TV. Specielt efter at jeg for et par år siden fik min PHD status (Pensionist Hele Dagen).

Når man således zapper rundt mellem TV kanalerne, er fraværet af udsendelser der omhandler arbejdslivet, som det tager sig ud for en stor del befolkningen, absolut sjældne. Også når der er tale om fiktion.

Her foregår handlingen, som regel i kontorlandskaber med ergonomisk korrekte stole og hæve-sænke borde. F.eks. på en avis redaktion, et advokat kontor eller et reklamebureau. Hvis man endelig ser en mand med skovl, viser det sig som regel at være en gangster, der skal begrave et lig.

Man kunne let forledes til at tro at flertallet af Folketingets partier (Venstre, Konservative, Radikale venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne) har vedtaget tilbagetrækningsreformen med baggrund i heftig TV kigning, siden de har vedtaget en lovgivning der lader hånt om de mennesker der et helt arbejdsliv har knoklet udenfor de fine kontorer.

En tredjedel af FOs og 3Fs ca. 470.000 medlemmer er ude af arbejdsmarkedet inden de er fyldt 60 år. For manges vedkommende har de arbejdet siden de var 17-18 år. Ofte i et fysisk hårdt og nedslidende arbejdsmiljø. 3F har lavet en undersøgelse der viser at syv ud af 10 medlemmer mellem 55 og 58 år plages af smerter efter en lang arbejdsdag.

Nu er det jo besluttet at pensionsalderen skal hæves i takt med levealderen.  Dvs at en arbejder der i dag er 30 år kan se frem til en forventet pensionsalder på 73 år.

Sammenlagt med alle de andre reformer – dagpenge, kontanthjælp, fleksjob, førtidspension o.s.v.  er der tale om et storstilet angreb mod den samlede arbejderklasse. Og i min optik har fagbevægelsen også svigtet. Der burde have været mobiliseret, kæmpet og sagt fra for mange år siden. Uanset om det var såkaldt rød eller blå blok, der var ved roret.

189.000 har i en 3F undersøgelse skrevet under på at pensionsalderen ikke skal hæves, men de er altså for sent ude, der skulle have været protesteret allerede tilbage i 2006 og igen i 2011, da et flertal i folketinget vedtog at hæve pensionsalderen i takt med at  levealderen stiger. Ligesom alle de andre reformer ikke er blevet mødt med massiv afvisning, demonstrationer etc. fra fagbevægelsen.

Kravet om tilbagerulning af reformerne må nu være kravet. Alternativet er et kort, uværdigt og helbredsmæssigt dårlig pensionistliv –  hvis man ikke er død inden.

Følg KPnetBlogs

 

KPnet 8. februar 2017


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater