Fidel Castro Ruz: Lederen af den cubanske revolution er død: Lad os ære hans minde! – Af PCMLE Ecuador

Af Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti PCMLE

viva_fidel_woman

Natten til den 25. november døde Fidel Castro Ruz, lederen af den cubanske revolution, og cubanerne, de latinamerikanske folk er hensunket i sorg.

Fidel hævede sig i løbet af sit liv til at blive en fremtrædende revolutionær leder, og sammen med sine kammerater som Che Guevara, Camilo Cienfuegos og andre stod han i spidsen for den heroiske proces, som den cubanske revolution var.

Den rejste sig mod den nordamerikanske imperialismes aggressive planer og tilintetgjorde  de væbnede aggressioner, alle de intriger og sammensværgelser, som denne verdensmagt finansierede og ledte sammen med de reaktionære kredse med det formål at knække det cubanske folk og dets lederes vilje.

Med Fidel i spidsen lykkedes det for det tapre cubanske folk med våben i hånd at nedkæmpe Fulgencio Batistas modbydelige, kriminelle, pro-yankee diktatur, som havde overladt den caribiske øs ressourcer, selvbestemmelse og uafhængighed til amerikanerne.

Det samme folk har i solid enhed bevæget sig fremad og har i sin revolutionære proces nået vigtige mål og sociale sejre på områder som uddannelse, sundhed, social sikkerhed. På trods af den kriminelle imperialistiske blokade stod det fast på disse sejre, hvorfor det har høstet anerkendelse og solidaritet fra verdens folk.

For de latinamerikanske folk har den cubanske revolutions eksempel og sejre uden tvivl påvirket de antiimperialistiske kampe og bestræbelserne for en social revolution. Cuba har vist, hvordan et lille land har kunnet holde sig oprejst og med værdighed fastholde sin uafhængighed, selvom det blev modarbejdet af verdens største magt, som  fra dens allerførste dag indførte en blokade mod revolutionen.

Vi, Ecuadors Marxist-Leninistiske Kommunistiske Parti, dets aktivister og ledere, hylder og ærer den cubanske revolutions Comandante Fidel Castros minde. Vi udtrykker vores medfølelse med Cubas folk og ledere, og vi er overbeviste om, at hele Fidels værdifulde arv på den revolutionære aktions område vil blive bibeholdt og udviklet til fremgang for nye sociale sejre og social retfærdighed.

Centralkomiteens Politbureau

KPnet  3. december 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater