Tre-kløverregering – på vej mod en endnu mere neoliberalistisk politik: Læs Henrik Herløv Lunds analyse

Lars Løkke Rasmussen har inviteret Konservative og Liberal Alliance med i regeringen i et forsøg på at skabe en fælles borgerlig front og stoppe rivaliseringen og dødvandet, der spærrede for vedtagelsen af 2025-planen. Reaktionen fra Anders Samuelsen kom da også øjeblikkeligt, det var slut med LA’s ‘ultimative krav om topskatten’, nu hvor ønsket om en plads i regeringen var indfriet. Fremover kan vi forvente en stærkt nyliberal politik.

nedskaering-nej-tak_2
Begge partier var begejstrede. Anders Samuelsen ‘lagde sine våben i våbenhuset’ og Konservative krævede militærbudgettet hævet til 2 % af BNP straks ved det kommende forsvarsforlig. Næste skridt bliver at komme til enighed om 2025-planen, der vil betyde nyliberale angreb på uddannelser, arbejdsløse, tvangsindbetaling til pensioner, omfordeling af skatten til de rigeste, privatisering vand, el, varme og affaldsområdet mm.

Planen vil i sin nuværende udformning betyde endnu større nedskæringer end den gør rede for, for i regnestykket mangler der tilsyneladende 7,5 milliarder, eftersom befolknings-udviklingen med flere ældre ikke er fuldt indregnet. De penge mener Lars Løkke at den offentlige sektor selv kan finde.

Med det nye (gammelkendte) trekløver satser Lars Løkke på en fasttømret borgerlig front og et lammet Dansk Folkeparti som regeringens faste støtte. Tilbage står et Socialdemokrati, som ikke engang den upopulære regering har kunnet give fremgang i meningsmålingerne, og hvis strategi er ‘brede’ og sorte forlig med Venstre.

Læs Henrik Herløv Lunds analyse

LØKKE PÅ VEJ MOD TRE-KLØVERREGERING, ENDNU MERE (NEO)LIBERALISTISK REGERINGSGRUNDLAG OG BORGERLIG BLOKPOLITIK – OG EN BEGMAND TIL METTE FREDERIKSEN

Læs også

Efter kulsort finanslov: Den beskidte 2025-plan skal reddes med regeringsomdannelse
KPnet 19. november 2016

 

 

 

KPnet 21. november 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater